POŠTAR VELIKOG SRCA: Čuvao ratna pisma u BiH, delio ih u miru!
Foto: N1 printscreen

svaka čast!

POŠTAR VELIKOG SRCA: Čuvao ratna pisma u BiH, delio ih u miru!

Jedan je poštar pošiljke čuvao čitav rat u BiH da bi ih po okončanju dostavio onima kojima su bile namenjene. Verovali ili ne - to je i uradio
Objavljeno: 16:45h

Radna atmosfera. Posla mnogo, a vremena malo. Pošiljke valja dostaviti na sve adrese. Uvek na vrijeme i u ruke pravih ljudi. Drugačije nije bilo ni ratne 1992. godine u BiH, javlja N1.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Drenko Pelekšić, 30 godina radi za DHL. Prvo je radio kao kurir. Priseća se da su on i njegov brat preuzeli pošiljku koja je došla poslednjim komercijalnim letom iz Slovenije. Onda se zaratilo...

- To je bukvalno zadnji let koji je sleteo u Sarajevo. Mi smo preuzeli tu robu i dovukli je u moj stan. Razvrstali je. Između ostalog bile su i dve radne knjižice - rekao je Drenko Pelekšić.

Uprkos barikadama deo pošiljke Drenko je tada uspeo da podeli. Knjižice su ostale u stanu. Sve do kraja rata. Dok se nisu javili vlasnici. Pošiljku je najzad isporučio 1996. godine.

- Čovjek je došao do mog broja telefona i nazvao me. Knjižice su bile od dvoje ljudi iz Maglaja. Nikad se nismo više čuli. Samo je čovek nazvao. Je li DHL? Ja sam taj i taj... kaže meni su pred rat poslali knjižice. I ja uzmem i pročitam. Kaže da to je moja. Pitao me ima li od još jednog čoveka, ja kažem ima - ispričao je Drenko.

Iako više ne radi kao kurir Drenko se i dalje susreće sa pošiljkama i pričama ljudi. Rado prepričava svoje. Dana kada su počeli raditi u DHL-u rado se seća se i direktor Edin. Pokazuje slike početaka... Drenko je kaže ostao isti. Njegov odnos prema poslu se nije promenio.

- Ja ga poznajem kao odgovornog, tako da ja nemam razloga da ne verujem da je to posledica njegovog karaktera i njegove ličnosti - istakla je Selma Eminović.

A Drenko skroman. Iako je svoju nesvakišanju priču ispričao čak i pred nekoliko stotina menadžera u Dubaiju, kaže to je samo njegov posao i opet bi, ukoliko zna da će to nekome značiti, uradio isto.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.