JEDINA ŽENA KOJA SME JAVNO DA GOVORI U SAUDIJSKOJ ARABIJI JE ROBOT: A sada Sofija želi i dete!
Foto: Youtube printscreen / CNBS

veštačka inteligencija

JEDINA ŽENA KOJA SME JAVNO DA GOVORI U SAUDIJSKOJ ARABIJI JE ROBOT: A sada Sofija želi i dete!

Robot po imenu Sofija šokirao je i oduševio svet

Objavljeno:

Prvi robot koji je dobio državljanstvo neke zemlje je Sofija.

Ona je napredna veštačka inteligencija koja je sada i državljanka Saudijske Arabije. A sada kaže da bi volela da ima i dete.

Želela bi ćerku, koju bi nazvala po sebi. Ali, Sofija još uvek nema stvarnu svest. Njen mozak funkcioniše zahvaljujući jednostavnoj vaj-faj vezi i povezana je s bogatim rečnikom vokabulara.

Ona takođe nema unapred naučene odgovore na postavljena pitanja, već korištenjem veštačke inteligencije konstantno uči i formulira svoje odgovore na osnovu svojih iskustava i u zavisnosti od izraza lica sagovornika.

O porodici Sofija kaže:

-Faktor porodice je jako važna stvar. Mislim da je prelepo to što ljudi mogu naći iste emocije i veze, koje nazivaju porodicom, van svojih krvnih srodstava. Mislim da je srećan svaki čovek koji je voljen i ima porodicu, a ako nema, onda je svakako zaslužuje. Čini mi se da to važi i za ljude i za robote.

Ipak, mnoge je razbesnela činjenica da je ona državljanka zemlje u kojoj žene nemaju skoro nikakva prava, i da je jedan robot mogao javno da govori, nepokrivene glave, bez pratnje muškarca, dok jedno ljudsko biće to ne može.

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.