OVO IMA SAMO U MEKSIKU: Tatinog sina silovatelja oslobodili, a kad čujete zašto - SLOŠIĆE VAM SE! (VIDEO)
Foto: printscreen youtube

ZEMLJA BEZ ZAKONA!

OVO IMA SAMO U MEKSIKU: Tatinog sina silovatelja oslobodili, a kad čujete zašto - SLOŠIĆE VAM SE! (VIDEO)

Sudija u Meksiku oslobodio je sina bogatog biznismena optuženog za otmicu i silovanje tinejdžerke (17) uz šokantno obrazloženje da silovatelj nije uživao dok je silovao devojčicu
Objavljeno: 23:04h

Dijego Kruz (21) je jedan od četvorice mladića poznatih porodica u gradu Verakruz optuženih da su posle novogodišnje žurke prvog januara 2015. oteli tinejdžerku s kojom išli u istu elitnu školu.

U presudi donetoj u ponedeljak sudija Anuar Gonzales navodi da Kruz nije bio motivisan željom za “seksualnim zadovoljstvom” kada je žrtvu hvatao za grudi i prstima prodirao u nju, te da samim tim nije kriv za seksualni napad.

Gonzales je takođe zaključio da žrtva, koja je tada imala 17 godina, nijednog trenutka nije bila “bespomoćna”, iako ju je jedan od napadača ugurao u automobil. Dvojica od preostale trojice osumnjičenih optuženi su za seksualnu penetraciju.

Oslobađanje Kruza, koji je posle napada pobegao u Španiju, ali je izručen Meksiku, izazvalo je gnev aktivista za ljudska prava i novi je poraz u slučaju koji je učvrstio uverenje da su bogati ljudi s političkim vezama iznad zakona.

"Seksualno je dodirivao, ali pošto nije uživao, to nije seksualno zlostavljanje?", pita se aktivistkinja Estefanija Vela Barba.

"Pošto nije uživao u činu, cilj je bio da je ponizi. Dodirivali su je i uzmemiravali, ali sudija smatra da to nije seksualni napad, zato što namera nije bila seksualno zadovoljstvo", dodala je ona.

Slučaj “Los Porkis”, kako su mladiće nazvali na društvenim mrežama, izazvao je gnev u Meksiku, delom i zbog toga što se desio u Verkruzu, koji je poslednjih meseci postao simbol nesposobnosti meksičke države da makar približno garantuje poštovanje zakona.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.