NOVO PARTNERSTVO: Sony i Honda najavili SPEKTAKULARAN projekat! (FOTO/VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Sony

partnerstvo

NOVO PARTNERSTVO: Sony i Honda najavili SPEKTAKULARAN projekat! (FOTO/VIDEO)

Prema najavi, alijansa će koristiti "Hondine sopsobnosti razvoja mobilnosti, tehnologiju proizvodnje karoserije vozila i iskustvo upravljanja postprodajnim uslugama"

Objavljeno:

Honda je potpisala memorandum o razumevanju sa kompanijom Sony, u kome su se dva japanska giganta složili da osnuju zajedničko preduzeće sa ciljem razvoja, proizvodnje i prodaje električnih vozila, kao i u vezi sa pružanjem usluga mobilnosti.

Nova zajednička kompanija biće osnovana tokom 2022. godine, a očekuje se da će prvi EV na tržište stići do 2025.

Prema najavi, alijansa će koristiti "Hondine sopsobnosti razvoja mobilnosti, tehnologiju proizvodnje karoserije vozila i iskustvo upravljanja postprodajnim uslugama".

Drugim rečima, Honda neće samo proizvoditi vozila u sopstvenim fabrikama, već će takođe igrati aktivnu ulogu u dizajnu i razvoju modela.

Što se tiče kompanije Sony, ona će zajedničkom poduhvatu doprineti svojom "ekspertizom u razvoju i primeni tehnologija telekomunikacija, umrežavanja i zabave", čime će biti zadužen za novu platformu za usluge mobilnosti.

Podsećamo, Sony je predstavio Vision-S 01 limuzinu na CES-u 2020. i Vision-S 02 SUV na CES-u 2022. Oba koncepta je napravila kompanija Magna Steyr iz Austrije, sa razvojnim partnerima uključujući Bosch, Valeo i Almotive.

Iako ne možemo biti sigurni da li će prvo serijsko vozilo biti zasnovano na pomenutim konceptnim automobilima, njihov razvojni program traje više od dve godine što ih čini dobrim kandidatima.

Uz to, u saopštenju se navodi da se od nove kompanije sa Hondom očekuje da "planira, dizajnira, razvija i prodaje električna vozila“, što bi moglo nagovestiti novi projekat, pri čemu zajedničko preduzeće ima dovoljno vremena do ciljanog tržišnog lansiranja 2025.

Sony je najavio i osnivanje kompanije Sony Mobility Inc u proleće 2022. sa ciljem istraživanja ulaska na tržište električnih vozila i traženja partnera. Čini se da su planovi dobro funkcionisali za tehnološkog giganta jer Honda zvuči kao odličan izbor za zajedničko ulaganje.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Sony

Osnivanje nove zajedničke kompanije sa Hondom još čeka konačne sporazume i relevantna regulatorna odobrenja, ali Sony i Honda su optimisti u pogledu finalizacije ove godine.

Bonus video:

14:17

Bivši makro otkrio tajne estrade, pa komentarisao Šaka Polumentu IMAO SAM PRAVILO

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.