ODLUKA KOJA ĆE RASTUŽITI MNOGE! Audi ukida 2 VRHUNSKA modela
Audi, Foto: Profimedia

TUGA

ODLUKA KOJA ĆE RASTUŽITI MNOGE! Audi ukida 2 VRHUNSKA modela

Ograničićemo asortiman modela na dnu i proširiti na vrhu

Objavljeno: 09:56h

Audi je odlučio da još intenzivnije zakorači u premium, što znači da će najmanji i najjeftiniji modeli biti povučeni iz ponude. Najjeftinije ne znači da su jeftine, ali očigledno donose najmanji profit, a imaju i najmanji tržišni značaj.

Prvi na listi za snimanje je Audi A1, izuzetno zanimljiv urbani trkač o kome se mesecima priča u smislu naslednika. Sada je sve nade srušio šef Audija Markus Duesman, koji je za nemački Handelsblat otkrio da je A1 definitivno ostao bez naslednika. Ovo će dodatno smanjiti ionako oskudnu ponudu vrhunskih gradskih modela.

Od svog lansiranja, Audi K2 je proglašen za Audijevu najoriginalniji dizajnerski novitet. Zaista, ovaj model se svojom razigranošću i karakterom udaljio od pomalo konzervativnog ostatka ponude.

Iznenađujuća vest je da K2 neće ići dalje od poslednjeg redizajna. Naime, iako su kompaktni krosoveri tražena roba, u Audiju nema mesta za takav model. Jednostavno rečeno, Audijeva politika je da poveća ponudu skupljih modela. Duesman takvu politiku objašnjava rečima:

„Odlučili smo da više ne proizvodimo A1, i neće biti naslednika za K2. Takođe smo repozicionirali Audi kao premijum brend. Ograničićemo asortiman modela na dnu i proširiti na vrhu.“ Za utehu, recimo da Audi planira da postepeno gasi ponudu „nepoželjnih” modela.

Recimo kako bi početak ponude mogao da obeleži model A2. Istovremeno, zaboravite na istoimenog prethodnika, kako u smislu samog koncepta, tako i kada je reč o inovacijama. Audi A1: ME koncept je pokazatelj kako bi početni električni model ispod Audi kape mogao da izgleda.

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.