Zašto će ovaj prevoz oduvati sve, ali bukvalno (FOTO) (VIDEO)

voz čuda

Zašto će ovaj prevoz oduvati sve, ali bukvalno (FOTO) (VIDEO)

Kada, i ako ako ikada bude, završen „hajperlup“ će funkcionisati po principu pogona vagona kroz vakumske cevi
Objavljeno: 17:23h

Kompanija „Hyperloop One“ sprovela je probu prototipa sistema koji bi jednog dana mogao da prevozi putnike nadzvučnim brzinama. „Hajperlup“, transportni sistem koji je predložio milijarder Ilon Mask, napravio je prvi korak prema realizaciji sa prvom javnom probom prototipa. Automobili i autobusi bez vozača do 2030. godine! (FOTO) (VIDEO) Jedna od kompanija koja pokušava da ideju pretvori u stvarnost, "Hyperloop One" sprovela je uspešnu probu u pustinji Nevade, a takođe i obezbedila 80 miliona dolara za finansiranje daljih istraživanja. Jedan od investitora je i francuska nacionalna železnička kompanija SNCF.

Printscreen/Youtube

Kada, i ako ako ikada bude, završen „hajperlup“ će funkcionisati po principu pogona vagona kroz vakumske cevi, što bi u teoriji trebalo da obezbedi transport putnika od San Franciska do Los Anđelesa za manje od 30 minuta.

Printscreen/Youtube

U testu u Nevadi postignuto je ubrzanje od nule do 187 kilometara na sat za samo 1,1 sekundi, što je rani dokaz da je koncept moguć, ali da postoje još mnoge prepreke. "Hyperloop One" je takođe najavio partnerstvo sa nemačkim i britanskim inženjerskim firmama i stručnjacima.

Printscreen/Youtube

- Radićemo sa partnerima širom sveta kako bi redefinisali budućnost transporta, obezbeđujući brz, bezbedan, efikasan i održiv način prevoza - istakao je izvršni direktor kompanije Rob Lojd

(Espreso.co.rs / Guardian)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.