ZA SKRIVENU FUNKCIJU DALJINSKOG KLJUČA ZA AUTO MNOGI VOZAČI NE ZNAJU! Može da reši veliki problem leti
Ključ za auto, Foto: Profimedia

dobro je da znate

ZA SKRIVENU FUNKCIJU DALJINSKOG KLJUČA ZA AUTO MNOGI VOZAČI NE ZNAJU! Može da reši veliki problem leti

Držanje dugmeta samo nekoliko sekundi omogućava lagano spuštanje svih prozora odjednom

Objavljeno:

Vozači možda nisu svesni da privesci za daljinske ključeve za automobil imaju niz skrivenih funkcija. S kombinacijom dva dugmeta iskoristite jednu koja je idealna pomoć vozačima preko leta. Jeste li se ikada zapitali čemu još služe dugmad na privescima za ključeve automobila?

O funkciji za otključavanje i zaključavanje verovatno ne razmišljate puno, ali tu je još jedna super funkcija - iznenadićete se šta radi. Držanje dugmeta samo nekoliko sekundi omogućava lagano spuštanje svih prozora odjednom. Kad prestanete držati dugme, prozori će se prestati spuštati. Ova je opcija super preko leta kad auto "zakuva".

"Mnogi modeli automobila imaju ugrađenu skrivenu opciju unutar priveska za ključeve koja je nepoznata većini vozača. Stojeći ispred vozila, držite pritisnuto dugme za otključavanje na ključevima automobila i prozori će se početi lagano spuštati. Ima i još par varijanti ove opcije. Ako nije samo držanje dugmeta za otključavanje, pokušajte jednom pritisnuti dirku za otključavanje, otpustiti je i zatim ponovno pritisnuti kako biste aktivirali ovu daljinsku opciju", izjavili su stručnjaci, piše the Dejli Star.

Ključ za auto
Ključ za autofoto: Profimedia

Ovaj odličan mali trik mogao bi puno značiti ​​s ulaskom u tople mesece, kako biste pustili vrućinu iz auta pre nego uđete u njega, prenosi 24sata.hr. Ali, osim otvaranja, tu je i zatvaranje na sličan način.

"Držanjem dugmeta za otključavanje otvarate prozore na vašem automobilu, dok ih držanjem dugmeta za zaključavanje zatvarate", otkrili su stručnjaci za motore.

To je ujedno praktično ako ste neki od prozora ostavili otvoren, na izlasku, a ne želite više ulaziti u automobil - držanjem dirke za zaključavanje svi koji su otvoreni će se odmah početi zatvarati.

"Ovo je idealno tokom toplijih meseci kako biste izbegli ulazak ravno u vrući automobil. Ovaj trik funkcioniše na mnogo različitih modela i nije ograničen na jednog proizvođača. Sve što trebate da učinite je pritisnuti dirku za otključavanje na privesku za ključeve i prozori vašeg automobila će se početi spuštati dok stojite izvan vozila", kažu stručnjaci.

Ali, ne zaboravite zatvoriti prozore kad odlazite iz auta, setite se da su otvoreni prozori i na zadnjim vratima, piše the Dejli Star.

Bonus video:

01:38

NOVI PRAVILNIK NA SNAZI, LESKOVČANIN ODBIO ALKO TEST I ODUZELI MU VOZILO! Major policije: Ovo su DVA uslova za oduzimanje auta

(Espreso / Mondo / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.