ČEKALA SE NJENA REAKCIJA: Grend slem šampionka i bivši broj 1 poslala JAKU PORUKU o ratu u Ukrajini! (FOTO)
Simona Halep, Foto: Profimedia

uzela stranu

ČEKALA SE NJENA REAKCIJA: Grend slem šampionka i bivši broj 1 poslala JAKU PORUKU o ratu u Ukrajini! (FOTO)

Simona Halep je rođena u Konstanci, luci na Crnom moru, relativno blizu rumunske granice sa Ukrajinom. Velika je pravoslavka

Objavljeno:

Simona Halep (30) je reagovala na dramatične događaje u Ukrajini, nakon invazije koju je pre osam dana pokrenuo predsednik Rusije Vladimir Putin.

Brojni ukrajinski sportisti se vraćaju u domovinu i uzimaju oružje, ruski i beloruski se suočavaju sa sankcijama i izbacivanjem iz takmičenja.

Većina šalje poruku mira i ujedinjenja u teškim vremenima, ali neki žestoko napadaju suprotnu stranu, dok ostali ostaju nemi ali zato njih napadaju mediji i navijači.

Što se tiče Halep ona je jasno poručila da je čvrsto uz ukrajinski narod. Šampionka Rolan Garosa 2018. i Vimbldona 2019. je napravila emotivan gest u četvrtak jer je stavila zastavu Ukrajine u svoj Instagram stori.

Simona Halep
foto: Printscreen/Instagram/@simonahalep

Simona, nekadašnji broj 1 a sada 27. na svetu, ubacila je i emotikon slomljenog srca, ali i molitve.

Simona Halep je rođena u Konstanci, luci na Crnom moru, relativno blizu rumunske granice sa Ukrajinom. Velika je pravoslavka.

Simona Halep
foto: Profimedia

Simonina reakcija dolazi nakon što su nekoliko istaknutih teniserki, kao i rukovodećih tela belog sporta, zauzeli stav o situaciji u Ukrajini: ruski sportisti isključeni su iz Dejvis kupa i Bili Džin King kupa, a biće na ATP i VTA turnirima moraće da nastupaju pod neutralnom zastavom.

Marija Šarapova (34), najznačajnija ruska igračica u istoriji tenisa, takođe je reagovala nakon što je Vladimir Putin započeo rat u Ukrajini:

- Ovaj put je dolazak u Evropu veoma drugačiji! Imam bolno srce i duboku žudnju za mirom! I, što je najvažnije, želim sigurnost za našu decu i njihovu budućnost - rekla je petostruki osvajač grend slema prilično zbunivši pratioce od kojih su mnogi tražili da jasno osudi ruski napad.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.