NADAL OPLJUNUO ĐOKOVIĆE! RAFINA PORODICA JE NORMALNA! ŠTA JE REKAO O NOVAKU?
Toni Nadal o Novaku Đokoviću i njegovoj porodici, Foto: Profimedia

intervju

NADAL OPLJUNUO ĐOKOVIĆE! RAFINA PORODICA JE NORMALNA! ŠTA JE REKAO O NOVAKU?

Mnogi ljudi iz sveta tenisa su u prethodnih mesec dana često pričali o Novaku Đokoviću, a čini se da najčešće pažnju izazivaju reči Tonija Nadala koji je ovog puta zaista preterao.

Objavljeno:

Stric petog tenisera sveta nije bio među onima koji su odlučili da podrže Đokovića tokom čitave situaciji koja se dogodila u Melburnu, a i nakon što je drama završena, a Đoković napustio Australiju, nastavio je da javno iznosi svoje stavove koji se nisu svideli navijačima najboljeg tenisera sveta.

Sada je na sajtu "247news.bulletin" pojavio intervju u kojem je između ostalog pominjao i porodicu Đoković.

Ni novinar se nije proslavio načinom na koji je od Tonija iznudio nepotrebne reči o porodici najboljeg Srbina.

1 / 11 Foto: epa/ALI HAIDER

Novinar: Učili ste Rafaela dobro. Teško je zamisliti da Nadal organizuje fenomenalan haos poput Đokovićevog na Australijan openu. Mnogi kažu da je za pobedu potrebno dobro okruženje, zar ne?

Toni Nadal: Pa, dozvolite mi da dovedem to u pitanje. Pogledajte šta je sve Đoković osvojio u okruženju kakvo ima. U svakom slučaju, porodica Nadal je normalna i uvek je bila. Počevši od vremena kada je moj brat Migel Anhel igrao za Barselone. Uvek smo bežali od ekstravagancije.

Dobio je Toni i pitanje da li smatra da je Rafael genije kao Rodžer Federer.

- Nikada za člana porodice ne bih rekao da je genije. Federer je uspeo da prevaziđe ovaj sport tako što je postigao maksimalnu efikasnost sa vrhunskom elegancijom. Rekao bih da je Rafael dostigao vrhunac 2008. i 2009. godine. Danas je njegova igra kompletnija, bolje servira, volje rešava poene, ali nema drugog izbora zbog fizikalija.

1 / 6 Foto: Profimedia

Pričao je stric nekada najboljeg tenisera, sada trener Feliksa Ožea-Alijasima, i o grend slem trci.

- Ne verujem da će 21 grend slem biti dovoljan Rafi. Đoković je favorit na Vimbldonu. Nadam se da će Rafael da osvoji Rolan Garos, za US open više ni ne znam. Realnost je da njima postaje sve teže da osvoje grend slem zbog dolaska novih tenisera na vrh.

Espreso/Kurir sport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.