TENISERI VEĆ PRIČAJU O ROLAN GAROSU: Jedino Đoković može sprečiti Nadala da pobedi u Parizu!
Foto: EPA/Ettore Ferrari

pustite novaka da igra!

TENISERI VEĆ PRIČAJU O ROLAN GAROSU: Jedino Đoković može sprečiti Nadala da pobedi u Parizu!

Rišar Gaske je 2004. godine osvojio turnir u glavnom gradu Francuske kada je u miks dublu bio najbolji sa zemljakinjom Tatjanom Golovin

Objavljeno: 13:23h

Francuski teniser Rišar Gaske smatra da Španac Rafael Nadal neće imati od koga da izgubi na narednom grend slem turniru Rolan Garosu, ako tamo ne bude Novaka Đokovića, koji, po njemu, jedini može da ga pobedi.

Nadal je u Melburnu osvojio 21. grend slem titulu. Na Rolan Garosu će juriti 22. ukupno, što bi ga učvrstilo na prvom mestu rekordera.

1 / 3 Foto: Epa/ Yoan Valat

- Mislim da je stvarno prejak, nemam reči da to opišem. Možda nije igrao najbolje što može posle povrede, ali je protiv Šapovalova i Beretinija bio dominantan, a oni su veliki igrači. I onda je pobedio Medvedeva. Sve dok se takmiči, i pogotovo ako tu nema Federera i Đokovića, kao što je bilo u Australiji, uvek je favorit. Ne vidim stvarno ko može da ga pobedi u Parizu osim Novaka Đokovića - naglasio je Gaske.

Inače, Rišar Gaske je 2004. osvojio Rolan Garos u miks dublu sa zemljakinjom Tatjanom Golovin, a dve godine ranije slavio je i u juniorskom singlu. Nekada je smatran talentom u rangu sa Novakom i Nadalom, ali nije ispunio očekivanja, iako je dugo bio član top 10 na ATP listi, a najbolji plasman bio mu je sedmo mesto.

Od Nadala izgubio je svih 17 međusobnih duela, a Novaka je pobedio samo jednom u 14 susreta. Najviše pobeda u susretima sa "velikom trojkom" ima protiv Federera, koga je savladao dva puta u 18 susreta.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.