OGLASIO SE I LEGENDARNI TENISER ČIJI JE REKORD NOVAK JUČE TREBAO DA STIGNE: Glavu gore Novače, potraga se nastavlja
Foto: Profimedia

OHRABRUJUĆE

OGLASIO SE I LEGENDARNI TENISER ČIJI JE REKORD NOVAK JUČE TREBAO DA STIGNE: Glavu gore Novače, potraga se nastavlja

Legendarni Austrlijanac je čak dva puta pobeđivao na sva četiri najveća turnira na svetu u kalendarnoj godini. Prvi put je to uradio ka amater 1962. godine, a kasnije je taj uspeh ponovio i u takozvanoj Open eri

Objavljeno:

Korak do istorije. Korak koji je ovog puta bio ogroman, nesavladiv za Novaka Đokovića. Posle 27 uzastopnih pobeda na grend slemovima, usledio je bolan poraz u finalu US opena. Rus Danil Medvedev je očitao lekciju najboljem teniseru današnjice, dobio u tri seta i onemogućio Srbinu da ponovi uspeh Roda Lejvera iz 1969. godine.

Legendarni Austrlijanac je čak dva puta pobeđivao na sva četiri najveća turnira na svetu u kalendarnoj godini. Prvi put je to uradio ka amater 1962. godine, a kasnije je taj uspeh ponovio i u takozvanoj Open eri.

Slavni Ozi, koji ima 83 godine, pratio je finale u Njujorku. Posle meča se oglasio na društvenim mrežema, odajući priznanje obojici finalista Otvorenog prvensva SAD-a.

- Jednostavno, zapanjujuća igra Danila Medvedeva, zaustavio je jednog od najvećih tenisera. Osvojiti prvu grend slem titulu uvek je nešto posebno, i to pobediti takvog šampiona kao što je Novak Đoković. Glavu gore Novače, potraga se nastavlja. Najbolje želje - napisao je na Tviteru jedan od pet tenisera koji su osvojili sve četiri grend slem krune.

Oglasio se i Boris Beker, nekada prvi teniser sveta i bvivši trener Novaka Đokovića. On je prokomentarisao scenu sa podijuma i suze najboljeg tensiera današnjice kome nije pošlo od ruke da stigne do kalendarskog grend slema i 21. trofeja na najvećim turnirima na svetu.

- Neverovatni prizori danas. Emocije ovog čoveka... - napisao je Beker.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.