MOLIM TE, NE PRESTAJ! Endiju Mariju stiže podrška od tenisera i teniserki! Svi su pogođeni, Novak i dalje ćuti!
Uplakani Endi Mari na konferenciji na kojoj je najavio kraj karijere, Foto: EPA/Daniel Pockett

Neobično za srpskog tenisera

MOLIM TE, NE PRESTAJ! Endiju Mariju stiže podrška od tenisera i teniserki! Svi su pogođeni, Novak i dalje ćuti!

Interesantno je da se trojica najvećih protivnika Britanca još nisu oglasili posle emotivnog sloma na konferenciji

Objavljeno:

Endi Mari je šokirao svet svojom najavom da bi već posle Australijan opena mogao da završi karijeru.

Na emotivnoj konferenciji za novinare, koju je i prekidao koliko mu je bilo teško, britanski teniser je kroz suze ispričao kroz kakav pakao i dalje prolazi, da ima neizdržive bolove zbog kojih ne zna da li će uopšte nastaviti da igra tenis profesionalno.

Kako je ispričao, njegova želja je da nekako uspe da izdrži do leta i da se onda penzioniše na Vimbldonu, međutim, zdravstvena situacija je toliko teška da bi čak mogao da odustane od svega već posle meča protiv Roberta Bautiste Aguta u 1. kolu Australijan opena.

Sve to što je rekao je odjeknulo kao bomba u teniskom svetu, a podrška Britancu stiže sa svih strana, pre svega od kolega, bivših i sadašnjih tenisera i teniserki.

1 / 8 Foto: AP

Mnogi su se oglasili na društvenim mrežama i uputili mu poruke podrške sa žaljama da prebrodi celu ovu situaciju i sa nadama da nije zaista kraj.

- Endi, odgledao sam upravo tvoju konferenciju. Molim te nastavi da pokušavaš, ne prestaj! Mogu da zamislim tvoj bol i patnju. Nadam se da možeš da prevaziđeš to. Zaslužuješ da se penzionišeš u tvojim uslovima, bez obzira na to šta se dešava. Volimo te, i želimo da te gledamo srećnog i zdravog - rekao mu je Huan Martin del Potro, čovek koji zna kako je to kada te povrede sputavaju da napraviš nešto što talentom i radom zaslužuješ.

- Tenis će se završiti za nas, ali prijateljstvo će trajati večno. Ono što uradimo za sport će trajati večno. Nadam se tvom zdravom i snažnom kraju, moj prijatelju - napisao je Grigor Dimitrov uz zajedničku fotografiju na Instagramu.

- Ako je ovo istina, skidam kapu Endiju. Prava legenda. Među najboljim taktičarima u istoriji s nestvarnim rezultatima u brutalnoj eri tenisa. Samo poštovanje prema njemu. Nadam se da će biti jak i zdrav - poručio je Endi Rodik.

- Mnogo divljenja prema ovom čoveku i njegovim dostignućima i uspesima. Zajedno sa najvećim izazovima u istoriji tenisa. Nadam se da će naći način da uživa u narednih nekoliko meseci i nadam se da će otići pod sopstvenim uslovima - poruka je Miloša Raonića.

Oglasili su se i Kim Klajsters, Kevin Anderson, Andrea Petković, pa i nestašni Nik Kirjos.

Međutim, interesantno je da se za sada nije javio niko od Endijevih najvećih rivala. Ni Novak Đoković, ni Rodžer Federer, ni Rafa Nadal, nisu putem društvenih mreža reagovali na najvažniji događaj u svetu tenisa.

Za Novaka je možda i razumljivo jer je samo dan ranije on odigrao trening meč sa Endijem i verovatno ga je Britanac upoznao sa situacijom kakva je, te mu je možda Srbin tom prilikom udelio koji savet i reči utehe, a možda mu je i poslao privatnu poruku s obzirom na to da se poznaju od malih nogu i da su pre svega dobri prijatelji.

Novak Đoković i Endi Mari pred trening meč
Novak Đoković i Endi Mari pred trening meč foto: Profimedia

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.