Ni malo nas ne iznenađuje gde je Đoković proveo dan posle osvajanja titule u Melburnu! (FOTO)

Čovek velikog srca

Ni malo nas ne iznenađuje gde je Đoković proveo dan posle osvajanja titule u Melburnu! (FOTO)

Najbolji svetski teniser je posetio humanitarnu organziaciju "Misija grada Melburna" i družio se sa najugroženijom decom u tom gradu
Objavljeno: 12:31h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uvek ima na pameti decu kojoj je pomoć neophodna i kojoj se trudi da na svaki način pomogne gde god na planeti ona bila. Tako je bilo i dan nakon osvajanja šeste titule na Australijan openu, kada je u ime svoje fondacije posetio humanitarnu organizaciju "Misija grada Melburna" koja pomaže najugroženijoj deci u tom gradu i tom prilikom u ime "Fondacije Novak Đoković" uplatio 20.000 dolara pomoći toj organizaciji.

Poznato je koliko srpski igrač posvećuje pažnje humanitarnom radu i razvoju dece u najranijem detinjstvu. On je priliko posete razgovarao sa decom, igrao tenis sa njima, crtao i činio sve da im ulepša detinjstvo i verovatno njihov do sada najsrećniji dan u životu.
- Rano obrazovanje daje deci šansu da snažno odgovore na bilo koji izazov, i da postanu pobednici na bilo kom terenu. "Misija grada Melburna" je lider u obezbeđivanju inovativnih i korisnih programa za rano obrazovanje, i mi smo srećni što možemo da doprinesemo njihovom radu na tom planu - rekao Đoković i dodao:
- Podrška u najranijem periodu koju sam imao, imala je ključnu važnost u mom životu, a sve ono što sam tada učio, slušao, čitao oblikovalo me je kao ličnost. Dolazim iz zemlje u kojoj gotovo polovina dece ne pohađa nikakve predškolske programe, što im kasnije oteža školovanje, napuštaju školu i postaju problem celom društvu. Takvih zemalja je puno i to moramo da promenimo svi zajedno. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.