TREBALO JE IZDRŽATI VERDASKA! Novak arhivirao Španca i sada se priprema za senzaciju koju on vrlo dobro poznaje! (FOTO)
Foto: Reuters

ROLAN GAROS

TREBALO JE IZDRŽATI VERDASKA! Novak arhivirao Španca i sada se priprema za senzaciju koju on vrlo dobro poznaje! (FOTO)

Đoković će u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv Italijana Marka Ćekinata, koji je u osmini finala napravio veliko iznenađenje pobedivši Belgijanca Davida Gofana u četiri seta

Objavljeno: 22:39h

Teniser Novak Đoković rekao je da je u današnjem meču protiv Fernanda Verdaska na Rolan Garosu najvažnije bilo izdržati pritisak na početku i istakao da je posle osvajanja prvog seta sve krenulo "na njegovu vodenicu".

- Ako se rezultatski gleda, da, rutinska pobeda, ali daleko od toga... Trebalo je izdržati nalete Verdaska, pogotovo u početku meča - rekao je Đoković novinarima u Parizu.

Đoković se danas plasirao u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u osmini finala pobedio Španca Fernanda Verdaska sa 6:3, 6:4, 6:2.

- Verdasko je izašao na teren s namerom da pobedi i nije bio previše pod utiskom važnosti meča ili stadiona, bio je on nebrojano puta u takvim situacijama, bio je TOP 10 igrač, tako da zna kako da se postavi. Dobio je Dimitrova u prošlom kolu i videlo se na njegovom licu kada je izašao na teren da veruje da može da pobedi. Tako da je bilo jako bitno izdržati taj pritisak u prva tri gema koja su trajala gotovo pola sata - rekao je Đoković.

foto: EPA

Srpski teniser je izneo da je imao osećaj da je fizički dobro i da, ako se meč produži, ima bolju šansu za trijumf.

- Mi smo se dobro pripremili za ovaj meč, timski, porazgovarali smo, međutim treba sve to sprovesti u delo, ali to nije lako pogotovo kada je igrač preko puta mreže nadahnut u početku - rekao je Đoković.

- Zato je bilo jako bitno izdržati, biti čvrst.Taj prvi set je prevagnuo na moju stranu. Kada sam dobio prvi set osetio sam malo više slobode, malo manje pritiska i onda je sve krenulo na moju vodenicu - dodao je Đoković.

foto: EPA

Đoković će u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv Italijana Marka Ćekinata, koji je u osmini finala napravio veliko iznenađenje pobedivši Belgijanca Davida Gofana u četiri seta.

- Ja ću definitivno njega gledati kao da je iz vrha jer za četvrtfinale gren slema moraš da poseduješ kvalitet i on je taj kvalitet pokazao danas. Neće imati šta da izgubi, on je sigurno jako zadovoljan ovim rezultatom... Verujem da će izaći na teren da pokuša da iznenadi - rekao je srpski teniser.

foto: EPA

Đoković je naveo da je dosta puta trenirao s Italijanom, koji je trenutno na 72. mestu na ATP listi.

- Poznajemo se dobro, on je jako fin momak, radi dosta, vredan je, takva mu je i igra. On je radilica, dosta se trudi, bori, ne daje dosta lakih poena, mora da se zaradi pobeda - rekao je Đoković.

foto: EPA/Christophe Petit Tesson

On je izneo da, iako nisu do sada odigrali nijedan zvaničan meč, poznaje igru Ćekinata.

- Kao i što on poznaje moju... Neće biti mnogo iznenađenja. Ovo će biti novo iskustvo za njega, za mene ne jer sam mnogo puta bio u ovoj situaciji, u četvrfinalu gren slema. Ali, treba biti oprezan od početka. On će pokušati da igra tenis života i da pobedi - rekao je Đoković

BONUS VIDEO:

Luka Adžić je dobio zvižduke od Delija na proslavi titule Crvene zvezde

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.