Brazilci tužili Novaka Đokovića!
Novak Đoković i Gustavo Kerten, Foto: Profimedia

uzvratili

Brazilci tužili Novaka Đokovića!

Loše vesti za Srbina

Objavljeno:

Vlasti Rio de Žaneira podnele su tužbu protiv Novaka Đokovića kao odgovor na to što ih je on tužio pre dve godine.

Đoković je 2012. godine sa Gustavom Kertenom igrao revijalni meč i dogovor je bio da se srpskom teniseru plati 1,1 milion dolara, a do sada mu je isplaćeno samo 450.000, što znači da Vlada Rio de Žaneira duguje Novaku 650.000 dolara.

Državni sekretarijat za sport, rekreaciju i omladinu potvrdio je dug prema Đokoviću, a još u januaru 2014. godine Dejan Petković, srpski fudbaler koji se proslavio u Brazilu, rekao je da nije isplaćeno ni pola onoga što je dogovoreno sa Novakom.

Sada je usledio "kontranapad" vlasti brazilskog grada – tužilac je podneo tužbu protiv Đokovića zbog administrativnih nepravilnosti tokom spomenute posete, prenosi "O Globo" na svom sajtu. Dolazak najboljeg srpskog sportiste u Rio organizovale su dve kompanije – "Deki 10" i "Adma Eventi", koji se takođe nalaze na listi tuženih. "Deki 10" je firma u vlasništvu Dejana Petkovića i, prema navodima tužioca, tereti se za neregularno dobijanje organizacije na tenderima, zbog čega je oštećen budžet grada. Spominje se novac od oko milion američkih dolara, a među onima koji su bili uključeni u navodnu akciju, bila je Marsija Beatris Isidoro, nekadašnja sekretarka sporta.

BONUS VIDEO: Grobari zagrmeli na početku meča Viktorija - Partizan

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.