TENISKA PREVARA VEKA: Makedonac obrlatio pola planete, zadivio Serenu i Navratilovu... (VIDEO)
Darko Grnčarov, Foto: Printscreen / Youtube

PROVALJEN!!!

TENISKA PREVARA VEKA: Makedonac obrlatio pola planete, zadivio Serenu i Navratilovu... (VIDEO)

Ovu priču je uspeo da "vozi" par godina, dok se novinari nisu dublje zaneli u čitav slučaj...

Objavljeno: 08:25h

Razotkrivena je jedna od najvećih prevara u istoriji tenisa, pa i sporta uopšte.

Darko Grnčarov, 20-godišnji makedonski teniser kome se divio čitav svet, uopšte ne postoji!

Tačnije, životna priča zbog koje je postao zvezda svih najuglednijih svetskih medija je potpuno izmišljena!

Makedonac je uspeo da prevari BBC, Martinu Navratilovu, Serenu Vilijams... i mnoge druge slavne ličnosti koje su mu se divile.

Naime, velika bura se podigla nakon što je legendarna Margaret Kort izjavila da se protivi istopolnim brakovima.

Bivša teniserka Martina Navratilova je optužila Kort da je homofob i pozvala organizatore Australijan opena da preimenuju arenu koja nosi njeno ime.

U "moru" reakcija na Tviteru, na ovu temu, izdvojila se objava anonimnog tenisera iz Makedonije koji je napisao da nikada ne bi igrao na stadionu "Margaret Kort" jer je osoba čije ime stadion nosi imala potpuno neprihvatljive homofobične izjave.

Grnčarova su tada retvitovale brojne poznate ličnosti iz sveta tenisa, što mu je donelo priliku da da intervju za radio BBC.

Makedonac koristi priliku da maksimalno poradi na svojoj popularnosti.

Slušaocima BBC otkriva svoju tešku životnu priču i postaje svetska zvezda.

Darko je ispričao kako je posle jednog napornog treninga sa samo 19 godina doživeo moždani udar u teretani, zbog čega je bio čak šest meseci u komi.

Ekspresno je postao istinski heroj, jer se uprkos svemu vraća tenisu.

- Nisam mogao da hodam, niti da čujem na desno uvo. Rekli su mi i da nikada neću moći ponovo da igram tenis. Prvih nekoliko dana sam bio u depresiji jer nisam mogao da hodam... Bilo je toliko loše da sam bio spreman da platim koliko god treba za mašinu koja bi mi izbrisala sežanje. Mislio sam da sam paralizovan i da sam poludeo - izjavio je kasnije u jednom intervjuu za britanski Metro.

- Morao sam da krenem polako. Jedan od najboljih specijalista iz Kanade mi je dao lekove i uputio na vežbe koje treba da radim za noge. Rekli su mi da će trebati dosta vremena, ali ja sam mnogo vežbao. Sve na šta sam mogao da mislim bio je tenis. Bio mi je potreban taj osećaj da igram, da mogu da hodam, trčim, igram i uživam u životu. Posle tri ili četiri meseca iznenadio sam sve. Zaista su bili šokirani, ali i uplašeni da sve može da se desi ponovo. Ja sam samo verovao da neće, mada i dalje postoji deo mene koji se plaši da će se tako nešto ponovo desiti...

Istakao je Grnčarov i šta ga motiviše da nastavi.

- Nikada mi se nije vratio sluh. Kada se takve stvari dese, čovek ima 99 odsto šansi da nešto izgubi. Na kraju sam srećan što je to samo jedno uvo i drago mi je da nije nešto vizuelno. I dalje sam mlad i znam da bih bio slomljen da sam izgubio mogućnost da hodam ili pričam. Posle svega lošeg desi se nešto lepo. Mogao sam da izgubim sve, a ostalo je samo to sa oštećenim sluhom. To je način na koji se motiviše -

Cela planeta se divila hrabrosti mladog Makedonca, a on je svoju popularnost maksimalno koristio.

Jednom prilikom je na Tviteru pronašao nekoliko godina staru izjavu Tenisa Sandgrena, koji je uz fotografiju mišića Serene Vilijams napisao "odvratno". Grnčarov mu je napisao da ne pripada tenisu, ni svetu sporta i tako je oduševio svet.

Čak mu se sama Serena Vilijams zahvalila na podršci.

Pohvalio se na društvenim mrežama da mu je Adidas ponudio sponzorstvo, a sama kompanija mu je na taj post retvitovala "Dobrodošli u porodicu".

Hvalio se kako se za veliki povratak sprema sa srpskim teniserom Viktorom Troickim. Nihov zajednički nastup u Majamiju najavio je u "Svetu tenisa".

Viktor nije imao pojma o kome se radi
Viktor nije imao pojma o kome se radifoto: Fonet

"Sjajno!", rekao je Troicki kada je pozvan ovim povodom, pa je nasmejan dodao: "Nikad nisam čuo za tog lika".

Ugledni američki novinar Ben Rotenberg počeo je da istražuje ko je taj anonimni teniser koji oduševljava mnoge i klupko je polako počelo da se odmotava.

U Makedoniji postoji osoba koja se tako zove i koja je stvarno igrala tenis, tačnije, odigrala je samo jedan meč. U juniorskoj konkurenciji 2015. godine u Podgorici izgubio je od Nikole Vukotića sa 2:0 u setovima (6:0,6:0).

Međutim, taj Grnčarov nema nikakve veze sa onim koji je na jednoj makedonskoj televiziji pričao o svojim navodnim trijumfima na turnirima u Holandiji i Egiptu.

Na Tviteru ima više od 200 naloga koji veličaju Darka Grnčarova i jedva čekaju da se vrati vrhunskom tenisu. Manjim medijima se konstantno prosleđuju vesti o njegovom povratku u formu. Šalju se snimci sa treninga, ali uvek je teniser okrenut leđima kameri.

Kada su novinari počeli ozbiljno da istražuju njegovu karijeru, uvideli su da je sve jedna velika laž. Pošto je shvatio da je provaljen, Makedonac je ugasio sve naloge i ispario.

BONUS VIDEO: Lekari intervenišu na Severnoj tribini tokom meča Crvena zvezda - CSKA

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.