UZALUD JE VIKTOR LOMIO REKET: Kirjos je bio prejak za Troickog u Melburnu! (VIDEO)
Foto: AP

Kraj za srbina

UZALUD JE VIKTOR LOMIO REKET: Kirjos je bio prejak za Troickog u Melburnu! (VIDEO)

Srpski teniser je eliminisan sa Australijan opena

Objavljeno: 11:32h

Viktor Troicki završio je svoje učešće na ovogodišnjem Australijan openu. Srpski teniser je poražen u 2. kolu do Nika Kirjosa 7:5, 6:4, 7:6.

Oko dva sata i 15 minuta trajao je duel Srbina i Australijanca grčkog porekla, a završio se onako kako je izgledalo tokom meča, ubedljivo dobijenim taj-brejkom domaćeg asa.

Viktor može biti ljut samo na sebe, jer je porazu najviše on sam doprineo svojim greškama, koje nije uspela da neutrališe dobra igra tek na momente.

foto: EPA/Julian Smith

U prvom setu se vodila velika borba, obojica su napadali servis gemove protivnika, Viktor je imao svoju šansu kada je Kirjos servirao za opstanak u setu, ali je nije iskoristio da bi već on sam u sledećem gemu poklekao i prvi set je otišao u nepovrat.

Sva ta dešavanja su dodatno uticala na Troickog koji je još nervoznije ušao u drugi set, a to talentovani australijski teniser koristi odmah na početku praveći brejk, dok Viktor uzalud svoj bes pokušava da iskali lomljenjem reketa.

foto: AP

To je bilo baš ono što je potrebno Kirjosu, koji je sve vreme igrao sigurno na svojim servis gemovima, čuvao stečenu prednost do samog kraja i poveo sa velikih 2:0.

I najžešća borba je viđena u drugoj polovini trećeg seta, kada se u prvi mah učinilo da je sve izgubljeno za Viktora posle brejka Australijanca u trećem gemu seta, ali se u finišu probudio naš as i uspeo da vrati brejk zaostatka.

foto: EPA/Julian Smith

Odlično je čak ušao i u taj-brejk, međutim, tu je usledio potpuni raspad. Nekontrolisani udarci, loptica je završavala ili van terena ili u mreži, dok je Kirjos gotovo crtao po terenu.

Na kraju ubedljivo dobijeni taj-brejk 7:2, a obeležila ga je i komična scena kada je Viktor u pokušaju da vrati jednu lopticu u teren, pogodio sudiju u stolici u glavu.

Naredni protivnik Kirjosa biće Žo-Vilfred Conga.

BONUS VIDEO: Doček za Čarlsa Dženkinsa pre meča Crvena zvezda - Himki

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.