VRATIO SE NOVAK I GLADAN JE: Igrao sam savršeno, kao da nikada nisam ni prestajao! (FOTO) (VIDEO)
Novak Đoković zabeležio prvu takmičarsku pobedu posle 6 meseci, Foto: EPA/Dean Lewins

Opet liči na onog starog

VRATIO SE NOVAK I GLADAN JE: Igrao sam savršeno, kao da nikada nisam ni prestajao! (FOTO) (VIDEO)

Srpskog tenisera je publika dok je davao izjavu na terenu nekoliko puta pozdravila ovacijama

Objavljeno: 10:16h

Odsustvo sa terena je dugo trajalo, ali sada kao da je ponovo rođen i to sa reketom u rukama. Novak Đoković se trijumfalno vratio takmičarskim mečevima i ostvario pobedu u 1. kolu Australijan opena nad Donaldom Jangom.

Američki teniser nije imao nikakve šanse u duelu sa gladnim Srbinom, koji je pokazivao u svakom momentu meča koliko je željan pobeda i trofeja.

Novak Đoković u drugom kolu igra protiv Gaela Monfisa
Novak Đoković u drugom kolu igra protiv Gaela Monfisafoto: EPA/Mast Irham

- Prvi meč posle šest meseci nikada ne znate kako ćete početi, zbog mentalne blokade i ostalog. Došao sam na teren sa pravom emocijom. Zahvalan sam što sam imao priliku da budem ovde jer pre mesec dana nisam znao da li ću doći u Australiju – lakat nije bio spreman za ovaj nivo takmičenja. Evo me i želeo sam da počnem pravim intenzitetom. I jesam to uradio, vodio sam 6:1, 5:0, igrao savršen tenis, kao da nisam ni prestajao. Uživao sam. Donald se vratio u trećem setu, a ja se nadam da ste i vi uživali - poručio je srpski teniser posle duela.

Šest meseci nije mala pauza, ali je bila neophodna srpskom igraču. Ipak, period oporavka je iskoristio kako bi mnogo vremena proveo sa porodicom, a u međuvremenu je dobio i drugo dete, ćerkicu Taru.

- Sjajno je vratiti se ovde, ponovo biti na teniskom terenu. Ne postoji bolje mesto da zaigram posle šestomesečne pauze zbog povrede, nego ovde u Australiji. Volim da dolazim i igram ovde, vi ste sjajni. Bio je dug period bez takmičarskog meča, ali sam iskoristio to vreme da provedem kvalitetno vreme sa porodicom. Dobio sam drugo dete i to je veliki blagoslov. Ruke su mi bile pune, iako nisam držao reket. Nisu ovde sa mnom, nedostaju mi, ali mi je nedostajao i tenis, i oni mi pružaju veliku podršku - otkrio je Novak.

Novak Đoković potpisuje autograme na Australijan openu
Novak Đoković potpisuje autograme na Australijan openufoto: EPA/Dean Lewins

Nekadašnjem najboljem teniseru planete je ovolika duga pauza bila prva u karijeri takve vrste. I on sam je priznao da je kompletna ta situacija bila nova za njega.

- Nikada se u životu nisam suočio sa ovakvom situaciju. Tokom karijere sam možda pauzirao najduže mesec dana, nisam propustio nijedan Grend slem i sada je bilo drugačije. Ne želim da kažem da je bilo loše, već drugačije. Moralo je da se desi u jednom trenutku, ova povreda me muči već dugo i sve je eskaliralo prošle godine u vreme Rolan Garosa i Vimbldona. Morao sam da uzmem neko vreme slobodno, povreda je nešto što nijedan sportista ne želi, ali mi je dala vremena da se osvrnem na svoj život, igru i na sebe samog. Želeo sam malo više slobodnog vremena, imam neverovatnu karijeru na koju sam ponosan, ali nekada nisam mogao da radim druge stvari ili budem sa porodicom. Sada se to desilo i drago mi je da sam opet na terenu - rekao je Đoković.

Andre Agasi I Radek Štepanek su posmatrali prvi meč Novaka Đokovića na Australijan openu
Andre Agasi I Radek Štepanek su posmatrali prvi meč Novaka Đokovića na Australijan openufoto: EPA/Dean Lewins

Iako sa njim nije niko od članova porodice, Đokoviću mnogo znači što je sa njim celi stručni štab na čelu sa Andreom Agasijem, ali i novim članom Radekom Štepanekom.

- Želim sada pred svima da mu se zahvalim, iako on zna da sam zahvalan što je došao da bude sa nama, što vodi računa o ovom sportu i meni generalno. On mi je prijatelj, kao i Radek i činimo sjajan tim. Imamo izuzetnu vezu i oduševljen sam da vidim kako će njihov odnos da se razvija - poručio je Đoković.

BONUS VIDEO: Milojević na početku priprema Crvene zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.