ISKRENI NOVAK: Rodžer i Rafa su prvi favoriti, ali je i dalje sve otvoreno!
Foto: AP

Može li da ih ugrozi?!

ISKRENI NOVAK: Rodžer i Rafa su prvi favoriti, ali je i dalje sve otvoreno!

Srpski teniser se na prvom Gren slemu sezone vraća takmičarskom tenisu posle šestomesečne pauze zbog povrede

Objavljeno:

Novak Đoković bi trebalo da se takmičarskom tenisu vrati na Australijan openu, a nadamo se da će to biti povratak u velikom stilu.

Srpski teniser je pauzirao šest meseci tokom kojih se oporavljao od povrede lakta, odložio je povratak na turniru u Dohi i odigrao je samo egzibicioni meč protiv Dominika Tima na "Kujong klasiku" u Melburnu.

Sada se svi pitaju koliko je spreman i da li je među favoritima za osvajanje Otvorenog prvenstva Australije, gde je šest puta podizao trofej. Njegovo lično mišljenje je da su glavni favoriti ipak njegovi najveći rivali, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

foto: EPA/Julian Smith

- Njih dvojica, Rafa i Rodžer su favoriti, pogotovo imajući u vidu nastupe u prošloj godini i činjenicu da su ovde u Australiji već igrali u finalima. Oni su definitivno dva najveća favorita na koje treba obratiti pažnju, ali je sve i dalje otvoreno - rekao je Đoković.

Žrebom je nekadašnji svetski broj 1 svrstan u polovinu žreba sa Švajcarcem i sastaće se u eventualnom polufinalu, ali pre toga mora da prođe izuzetno teške prepreke, jer su na njegovom putu i Monfis i Tim i Zverev.

Australijan open počinje 15. januara, a titulu brani Rodžer Federer.

BONUS VIDEO: NOVAK SPREMAN ZA MELBURN: Evo kako je izgledao trening Đokovića u Rod Lejver areni

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.