SREĆA JESTE BILA UZ NOVAKA NA ŽREBU, ALI... Na Đokovićevom putu do polufinala stoji sve mina do mine! (FOTO)
Foto: EPA/Julian Smith

Izbegao Federera u Ranoj fazi

SREĆA JESTE BILA UZ NOVAKA NA ŽREBU, ALI... Na Đokovićevom putu do polufinala stoji sve mina do mine! (FOTO)

Izvučen je žreb za Australijan open

Objavljeno: 10:14h

Novak Đoković i imao je, ali i nije imao sreće na žrebu za Australijan open.

Srpski teniser je 14. nosilac i stoga je postojala opasnost da već u osmini finala naleti na Federera ili Nadala, ali to se nije dogodilo.

On je svrstan u istu polovinu žreba sa Švajcarcem, ali se njih dvojica neće sresti do polufinala, ako obojica stignu dotle.

Ipak, pred njim je nimalo lak put, a on izgleda ovako. U prvom kolu protivnik mu je Donald Jang, a u drugom potencijalno prva mina, Gael Monfis.

U trećem kolu je favorit da se sretne s njim Albert Ramos, dok u osmini finala ide na Sašu Zvereva, a u četvrtfinalu na petog igrača planete, Dominika Tima.

Kao što smo već rekli u polufinalu bi mu potencijalni rival bio Federer.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović je u prvom kolu dobio Dijega Švarcmana, Viktor Troicki će igrati protiv dobitnika "vajld karda" Aleksa Bolta i već u drugom kolu bi trebalo da naleti na Nika Kirjosa.

Laslo Đere će u svom prvom učešću na seniorskom Australijan openu početi protiv veterana svetskog tenisa Iva Karlovića, a Filip Krajinović će se sastati sa Adrijanom Manarinom.

Prvi nosilac i najbolji na svetu trenutno Rafael Nadal počinje protiv Viktora Estrelje Burgosa, a drugi igrač planete i branilac titule Rodžer Federer će igrati protiv Alježa Bedenea iz Slovenije.

U žrebu kod teniserki, Aleksandra Krunić se u prvom kolu sastaje sa Anet Kontavejt koja je postavljena za 32. nositeljku, u drugom kolu joj je potencijalna rivalka Mona Bartel, a u trećem sedma igračica planete Jelena Ostapenko.

Najbolja igračica planete Simona Halep počeće napad na svoju prvu Gren slem titulu u karijeri protiv Destani Ajave, a druga igračica planete Karolina Voznijacki protiv Mihaele Buzarnesku. Derbi prvog kola u ženskoj konkurenciji je sigurno duel Andrea Petković - Petra Kvitova.

BONUS VIDEO: NOVAK SPREMAN ZA MELBURN: Evo kako je izgledao trening Đokovića u Rod Lejver areni

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.