NEKAD NIJE MOGAO DA IZGUBI U 5 SETOVA ZBOG JAKE GLAVE: Australijska legenda ne veruje u Novakov ekspresni povratak u vrh!
Novak Đoković, Foto: Fonetap

Sumnja u njega

NEKAD NIJE MOGAO DA IZGUBI U 5 SETOVA ZBOG JAKE GLAVE: Australijska legenda ne veruje u Novakov ekspresni povratak u vrh!

Iako smatra da će jednog dana Srbin ponovo biti onaj stari, ipak ne veruje da će se to dogoditi odmah po povratku

Objavljeno:

Ako ne glavna, onda jedna od glavnih tema u svetskom tenisu jeste povratak Novaka Đokovića posle šestomesečne pauze zbog povrede lakta.

Pitanja su mnogobrojna koja se postavljaju, od toga da li će uopšte biti spreman za Australijan open, do toga da li će uspeti da se vrati u svetski vrh poput Federera i Nadala, kao i da li će to uraditi odmah po povratku ili će mu biti potrebno vreme?!

Mark Filipusis je svojevremeno igrao finale Vimbldona
Mark Filipusis je svojevremeno igrao finale Vimbldonafoto: Fonetap

Jedan od onih koji je govorio o tome jeste bivši australijski teniser i finalista Vimbldona, Mark Filipusis, koji je bez dvoumljenja rekao da veruje da bi Srbin mogao ponovo da bude onaj pravi, ali da sumnja da će se to dogoditi odmah.

- Sjajno je što se Novak i Vavrinka vraćaju, ali mislim da im je potrebno još mečeva i turnira kako bi se vratili na prepoznatljiv nivo. Naravno da Novak može ponovo do prvog mesta i da osvaja najveće turnire. Ali, protekle godine sve je bilo do glave kod njega, te mentalne snage - rekao je Filipusis.

I on je kao i brojni drugi teniski stručnjaci i bivši teniseri mišljenja da je i u prethodnom periodu pre pauze, Đokovićev najveći problem bila psihička snaga koja mu je nekada bila glavni kvalitet.

Novak Đoković još nije definitivno odlučio da li će igrati na Australijan openu
Novak Đoković još nije definitivno odlučio da li će igrati na Australijan openufoto: Fonetap

- On je momak koji je bio neizemerno jak i mentalno snažan, tako da niko nije želeo da igra sa njim u pet setova. U jednom periodu niko nije mogao da ga pobedi u pet setova, niko. I jednostavno je izgubio sve to, možda će mu ova pauza pomoći da vrati svoju motivaciju. Federer je doneo najbolju odluku kada je pauzirao, a nadam se da je i ova Novakova takođe - poručio je Filipusis, koji je napomenio da ipak u Melburnu očekuje trijumf Nadala ili Federera.

BONUS VIDEO: NOVAK SPREMAN ZA MELBURN: Evo kako je izgledao trening Đokovića u Rod Lejver areni

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.