Beker otkrio koji je poslednji savet dao Novaku i pod kojim uslovima bi se vratio da ga opet trenira!
Foto: Fonetap

Priča o izvorima svetlosti

Beker otkrio koji je poslednji savet dao Novaku i pod kojim uslovima bi se vratio da ga opet trenira!

Bivši svetski broj 1 i trener srpskog tenisera je ispričao kako je došlo do rastanka sa Srbinom

Objavljeno:

Bivši najbolji teniser sveta, ali i nekadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker, snimio je dokumentarac o sebi "Boris Beker - igrač".

U ovom video on je između ostalog govorio i o tome zašto i kako je došlo do prekida saradnje između njega i najboljeg srpskog tenisera nakon što su imali tri najuspešnije godine viđene u istoriji "belog sporta".

foto: Dado Đilas

Nemac je između redova poručio da se dosta toga promenilo kada je Đoković počeo da sluša neke druge ljude i da im daje na značaju, a to je ujedno bio jedan od poslednjih saveta koje mu je on dao.

- Poslednji savet koji sam mu dao je da mora da bude sopstveni izvor svetlosti. Ne treba mu niko drugi. Nije me poslušao. Sada neki drugi ljudi dobijaju te zrake sunca, neki koji nikada ih do sada nisu dobijali. Meni ne treba svetlost. Ja imam sopstvene izvore svetlosti, ne treba mi njegova svetlost. Ako dam savet Đokoviću, onda je to iz srca i iz dobre namere. Ako radim sa njim, onda želim da radim punim intenzitetom, sa punim poverenjem, ne polovično - rekao je Beker, a mnogi su u ovome prepoznali Pepea Imaza.

foto: Fonetap

On je takođe ispričao i kakva je razlika između današnjeg tenisa i tenisa koji se igrao u njegovo vreme, i to baš na primeru srpskog tenisera.

- Tenis koji sam ja igrao i koji se igra sada potpuno je drugačiji. Mi smo bukvalno igrali za goli život. Za to ne postoji knjiga, nema uputstva. Morate sami da se snađete, da osetite emociju, frustraciju, da osetite strah od poraza i nedostatka novca. Sada toga nema. Recimo, bio je jedan meč kada Novak celih deset minuta nije ni držao reket kako treba. Niko to nije primetio, niko nije pisao o tome, ali ja sam video - rekao je Beker.

BONUS VIDEO: Vujadin Savić izjava posle plasmana u 1/16 finala Lige Evrope

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.