Štepanek prvi put kao Noletov trener: Ciljevi se ZNAJU!
Foto: Fonet

kreću jako!

Štepanek prvi put kao Noletov trener: Ciljevi se ZNAJU!

- Kao što sam uvek želeo da budem najbolji mogući teniser, tako ću probati da pomognem Đokoviću da dostigne svoj maksimum.

Objavljeno:

Bivši češki teniser i novi član tima Novaka Đokovića, Radek Štepanek, rekao je u razgovoru za medije iz svoje otadžbine da se sada sve menja i da je svestan da više nije u centru pažnje, već da mu je zadatak da najboljem srpskom teniseru pomogne da što pre pronađe put povratka u vrh ATP liste na kojoj je trenutno dvanaesti.

- Do sada se sve okretalo oko mene, a sada ću se ja vrteti oko Đokovića, više neću biti ja najvažniji. Mislim da mogu brzo da se naviknem na novu ulogu - izjavio je nekadašnji osmi teniser sveta za češke medije.

Štepanek je pre mesec dana objavio kraj igračke karijere i od tad se spekulisalo da će se priključiti Đokoviću, što se na kraju i obistinilo.

- Trebalo mi je malo vremena da razmislim o ponudi, koja je finansijski interesantna, ali pare u ovom slučaju nisu glavni motiv. Za mene je velika čast da radim sa tako dobrim teniserom, ali i velika odgovornost - rekao je Štepanek i dodao:

- Kao što sam uvek želeo da budem najbolji mogući teniser, tako ću probati da pomognem Đokoviću da dostigne svoj maksimum.

Pero Antić pričao o magiji koju baca, a dotakao se i Alimpijevića: Šta ću, moram da ga slušam... (VIDEO)

Đoković je Čeha izabrao za trenera na predlog Andrea Agasija, koji će i dalje povremeno biti uz srpskog tenisera.

- Andre će dolaziti samo na najveća takmičenja, a ja ću raditi svakodnevno. Nas dvojica smo već razgovarali i odmah sam osetio da smo na istom talasu. Najvažnije je da se razumemo i da znamo šta želimo.

Ciljevi ove saradnje su jasni, tvrdi Štepanek.

- Samo najveći dolaze u obzir. Ništa se ne menja, a na nama je da pomognemo da se ostvare - zaključio je on.

Đoković bi novu sezonu trebalo da počne egzibicijom u Abu Dabiju, posle čega će uslediti turnir u Dohi i prvi Gren slem u Melburnu.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.