PITALI SU AGASIJA ZA PEPEA IMAZA: Ko je to? Nemam kontakt sa tom osobom! Pričam samo sa Novakom!
Foto: Fonetap

Mnogima će laknuti

PITALI SU AGASIJA ZA PEPEA IMAZA: Ko je to? Nemam kontakt sa tom osobom! Pričam samo sa Novakom!

Odgovor koji će sigurno obradovati većinu Novakovih navijača

Objavljeno:

I dok svi čekaju na povratak Novaka Đokovića u 2018. godini, mnogi se pitaju šta se dogodilo sa Pepeom Imazom po dolasku Andrea Agasija u stručni štab, kao i da li će Španac biti u stručnom štabu srpskog tenisera i dalje.

Čovek koga su mnogi prozvali guru i okrivljuju ga za pad i loše igre i rezultate nekadašnjeg najboljeg igača planete pre povrede, u poslednje vreme se uopšte više ne pojavljuje u društvu Đokovića, iako je u jednom trenutku bio ravnopravni član njegovog štaba i pratio ga na turnirima.

I Boris Beker je svojevremeno često imao sukobe s njim dok je bio trener Srbinu, a sada se mnogi pitaju da li će Imaz biti prihvaćen od Andrea Agasija i Radeka Štepaneka koji je novi trener u stručnom štabu Srbina.

foto: Fonetap

To je i jedan novinar upitao legendarnog bivšeg američkog tenisera.

- Ko? - zapitao je Agasi kada je čuo ime Pepea Imaza.

- Pepe Imaz - guru - odgovorio mu je novinar.

- Nemam kontakt sa tom osobom, komuniciram direktno sa Novakom - dodao je Amerikanac, a onda otkrio plan za početak sezone:

foto: Fonetap

- Dogovorili smo se da budem u Australiji. Svakodnevno smo u kontaktu i kada Novak misli da sam mu potreban, ja ću biti tu - rekao je Agasi.

Jedno od pitanja koje muči tenisku javnost jeste da li će Novak biti sposoban da posle šestomesečne pauze zbog povrede i lošeg perioda pre nje, uspeti da se vrati u vrh i ponovo osvaja Gren slemove i najveće turnire?! Agasi je tokom karijere upravo prošao kroz takvu situaciju i za njega nema dileme da će Srbin opet biti onaj stari.

foto: Fonetap

- Rekao bih da je Novak ispunio 90% preduslova da ponovo postane najbolji. To može da učini i bez mene, zato verujem u njegov povratak. Takođe znam da, ako nauči da neke stvari radi drugačije, ako promeni tih 10 procenata, može da bude još bolji. Život znači konstantno menjanje, za sve. Jednog dana ćete u svoj život morati da ukalkulišete parameter poput porodice ili uspeha. Nije uvek lako naći pravi balans, nečiji identitet… Moj cilj je da Novak uspe u tome što lakše.

Amerikanac je istakao i koji je najbitniji zadatak za njega, a uslov koji Novak mora da ispuni da bi krenuo pravim putem pobeda i uspeha.

foto: Fonetap

- U jednom trenutku počnete manje da učite o sportu, a više da sport uči vas o sebi samima. To je uznemirijući, verujte mi! Tada možete jedino naučiti da budete efikasni i da jasno odredite svoje ciljeve, a onda i nađete najlakši način da do njih dođete. Novak je sada na prekretnici, ali je fizički toliko jak da ga sitna ‘skretanja’ nisu iscrpela. Tokom naše saradnje, ako budemo uspeli da iskoristimo njegov intelekt i analitički način razmišljanja da bismo povratili tu srčanost i borbu, ako mu pomognem da ustanovi koji su mu tačno ciljevi kada izađe na teniski teren, siguran sam da će sve biti mnogo lakše - poručio je Agasi.

BONUS VIDEO: Mogu ja i pijan da igram fudbal! Loptu je redovno mašio, ali je zato nepogrešivo padao!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.