Novak Đoković će biti najbolji teniser sveta na kraju 2018. godine!
Foto: AP

Porognoza poznatog analitičara

Novak Đoković će biti najbolji teniser sveta na kraju 2018. godine!

Endrju Hendri je specijalizovani novinar za tenis i on je napravio svoju analizu i predviđanja za narednu godinu

Objavljeno:

Sledeće godine u ovo vreme Novak Đoković će ponovo biti najbolji teniser sveta!

Ne. Ovo nije šala na račun najboljeg srpskog tenisera sa kultnim citatom iz još legendarnije britanske serije "Mućke", već je ovo predviđanje jednog od najboljih teniskih analitičara, Endrjua Hendrija, koji radi na teniskom portalu "Livetennis".

Hendri je uradio svoju analizu i viđenje događaja naredne godine u svetu tenisa, a u njoj centralno mesto zauzima Srbin koji će se vratiti na teren u 2018. godini posle šestomesečne pauze zbog povrede lakta na levoj ruci.

foto: Fonet

Ipak, Hendri u svojoj analizi predviđa da će se Đoković vratiti u narednoj godini na velika vrata, baš kao što je to slučaj bio ove godine sa Nadalom i Federerom, te da će opet početi da igra najbolji tenis na turu.

- Ako su Rodžer Federer i Rafael Nadal mogli da se vrate u sam svetski vrh nakon dugih pauza, zašto to ne bi mogao da uradi srpski superstar Novak Đoković - pita se Hendri i potom navodi razloge zašto bi to tako moglo da bude.

- Đoković je bio dominantan igrač na Turu u poslednjoj deceniji, pobedio je u najviše mečeva, na najviše turnira i proveo na prvom mestu više nedelja od bilo kog drugog igrača. Sa 30 godina još uvek ima mnogo toga da da na terenu. Nemoguće je zauvek ostati na vrhu, a Đoković je u 2017. imao mnogo problema i na terenu i van njega. Ali, on je kompletan igrač, potpuno se oporavio i očekuje se da se na teren vrati u najboljem izdanju. A to znači još osvojenih Gren slemova, Mastersa i veoma moguć povratak na prvo mesto - navodi Hendri.

foto: AP

Sam autor teksta je svestan da je jako teško sve to predvideti i koliko stvari može da utiče na krajnji poredak, ali on smatra da raspolaže sa dovoljno podataka da može da predvidi kako će izgledati ATP lista.

Što se tičedrugih igrača, na drugom mestu vidi Rafaela Nadala, ali samo pod uslovom da nastavi sa dominacijom na šljaci, ali i da bude dobar na tvrdoj podlozi.

Iznenađenje je što na trećem mestu smatra da će biti Marin Čilić, pre svega zbog konstantnosti koju je pokazao tokom upravo završene sezone, a na četvrtom Aleksandra Zvereva, nadolazeću veliku zvezdu "belog sporta".

foto: Reuters

Interesantno je da švajcarskog veterana i po mnogima najboljeg igrača u istoriji Rodžera Federera, vidi tek na šestoj poziciji, jer smatra da ne može opet da ponovi istu godinu kakvu je imao sada, a ispred njega svrstava Davida Gofana koji je eksplodirao u finišu ove sezone.

Prvih deset će prema ovoj proceni kompletirati redom Huan Martin del Potro, Endi Mari, Miloš Raonić i Dominik Tim.

Uz napomenu da uvek treba obratiti pažnju na Grigora Dimitrova, Stena Vavrinku i Džeka Soka, Hendri se našalio na svoj račun zaključkom da jedva čeka da prođe 12 meseci i da pogleda svoj tekst ponovo i uvidi "koliko je ozbiljno pogrešio".

Šta drugo mi da kažemo, osim iz njegovog pera u Božije uši.

BONUS VIDEO: Dejan Todorović posle pobede nad Gruzijom

(Espreso.co.rs / Izvor: Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.