NAVIKLI SMO DA JE TU, ALI SADA GA VIŠE NEĆE BITI: Čuveni teniser zbog ugroženog zdravlja završio karijeru!
Foto: Fonetap

dva puta operisao pršljenove

NAVIKLI SMO DA JE TU, ALI SADA GA VIŠE NEĆE BITI: Čuveni teniser zbog ugroženog zdravlja završio karijeru!

Štepanek kaže da je igranje počelo da mu ugrožava život i budućnost

Objavljeno:

Možda nije imao previše uspeha, ali ga zbog njegove dugovečnosti na ATP turu možemo nazvati legendarni Radek Štepanek završio je svoju aktivnu igračku karijeru.

Češki teniser je u 38. godini života shvatio da je bilo dosta i da je vreme da odloži reket i opremu, te se posveti nekim drugim stvarima.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih je to uradio jeste i što je osetio da mu je zdravlje ugroženo, usled brojnih povreda koje je imao poslednjih godina.

foto: Fonetap

- Neću nastaviti da se takmičim, završavam tenisku karijeru. Prošle godine, posle operacije, nije mi bilo lako. Ne želim da rizikujem svoj život i njegovu sledeću fazu koja mi predstoji.Oduvek sam znao da je karijera tenisera ograničena, želeo sam da trajem što je duže moguće, ali moram biti realan i vidim da li telo može ili ne da izdrži - rekao je Štepanek na konferenciji za medije u Češkoj.

Njemu je već dva puta vršen operativni zahvat na vratnim pršljenovima i zaista nije bilo potrebe da nastavi sa izlaganjem naporima kakve zahteva život profesionalnog tenisera.

foto: Fonetap

Čeh je tokom karijere uspeo da osvoji 5 ATP titula i ima 18 trofeja u dublu, od čega dva na Gren slemovima, a najbolji plasman mu je bilo 8. mesto na ATP listi pre 11 godina.

Takođe dva puta je osvajao Dejvis kup sa nacionalnim timom, a u paru sa sunarodnicom Karolinom Voznijacki osvojio je bronzu na Olimpijskim igrama u Riju.

BONUS VIDEO: Grobari skandiraju posle poraza od Albe: Muto, odlazi!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.