OBRNUO PLOČU: Nikako nismo očekivali da će Vilander ovo reći kada je govorio koji je jedini igrač koji može da ugrozi Nadala!
Foto: EPA

Uhvatio se i on za Noleta

OBRNUO PLOČU: Nikako nismo očekivali da će Vilander ovo reći kada je govorio koji je jedini igrač koji može da ugrozi Nadala!

Bivši švedski teniser sada izgleda veruje samo u Novaka Đokovića

Objavljeno:

Mats Vilander je izneo svoje mišljenje i predviđanje u svetskom tenisu nakon što je Rafael Nadal osvojio US open.

Španski as je po treći put u karijeri osvojio pehar na Flešing medouzu, a svoju drugu Gren slem titulu ove sezone i ukupno 16. u karijeri.

Nekadašnji svetski broj 1 iz Švedske, koga javnost u Srbiji zna kao kritičara Novaka Đokovića, sada je malo promenio ploču i rekao da je Srbin jedini teniser koji može da ugrozi Španca, ali kada se bude vratio posle oporavka od povrede na teren.

foto: Reuters

- Nadal je lako bio najbolji u Njujorku, kao na Rolan Grosu. Njegovi protivnicu nisu bili ni blizu njega, nijedan nije bio iz Top 20. Ipak, neko mora da bude najbolji na svetu i Rafa je to u ovom trenutku. Niko ne može da ga ugrozi na sporoj podlozi, osim možda Novaka Đokovića - rekao je Vilander.

Ipak, kada je reč o šansama da neko prestigne Federera po broju titula na Gren slemovima, Šveđanin veruje da to može da učini samo Španac.

foto: Fonet

- Napravio je izmene u servisu, ne oscilira i znatno ranije udara bekhend. Želi da napreduje i igra još bolji tenis, potpuno savršen, i uvek je "gladan". Nikada u istoriji tenisa nije bilo "gladnijih" za trofejima nego što su Nadal i Federer. Mislim da Rafa ima veliku šansu da stigne Rodžera po broju gren slem titula, sigurno će biti šampion u Parizu još bar dva puta, a ima priliku i na ostalim gren slemovima - zaključio je Vilander.

Podsećamo da ih Federer ima 20 na svom kontu, dok Novak Đoković 12 titula na četiri najveća turnira.

BONUS VIDEO: Hido Turkoglu na Eurobasketu za Espreso.co.rs

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.