Rafa Nadal napao ATP! Pod hitno morate da promenite sistem! (FOTO)
Foto: EPA/Etienne Laurent

SLAŽEMO SE

Rafa Nadal napao ATP! Pod hitno morate da promenite sistem! (FOTO)

- Rodžer ima 36 godina, Stan 32, Novak 30, a ja 31. Nismo više dvadesetogodišnjaci, generacije pre nas su se u ovim godinama penzionisale - istakao je novi/stari svetski broj jedan

Objavljeno:

Rafael Nadal će od sledećeg ponedeljka ponovo biti prvi teniser sveta, a medijsku pažnju koju je tim povodom dobio, iskoristio je, bar mi smatramo, na pravi način.

PRAVLJENJE AUTOMOBILA JE PRAVI POSAO: Novak sa sinom Stefanom prelazi u inženjere! (VIDEO)

Španac je pred prvi meč koji u sredu igra sa Rišarom Gaskeom istakao da su promene u svetu tenisa neophodne.

foto: Reuters

- Opet ponavljam – Rodžer ima 36 godina, Stan 32, Novak 30, a ja 31. Nismo više dvadesetogodišnjaci, generacije pre nas su se u ovim godinama penzionisale. U prošlosti sam govorio da ovakav raspored ne funkcioniše i da bi ga trebalo promeniti. Potrebno je da imamo dvogodišnji sistem bodovanja - rekao je Nadal.

OKRŠAJ MAŠE I SERENE: Mrzela me je! Nazvala me je malom k***om!

‘Bik sa Majorke’ je kao razlog naveo veliku potrošnju kod najboljih tenisera. - To bi zaštitilo igrače jer bi imali vremena za odmor. Jednogodišnji sistem znači da, pošto želite da ste uvek u dobroj poziciji, nemate mnogo odmora. Ako ste Federer, Đoković, Mari ili ja, onda nekako možete i opstati jer smo mi uspevali da se vratimo i dobijamo veliki broj mečeva. Međutim, kako se stari, problemi sa povredama ne pomažu. Raspored turnira je isti, zato je potrebno naći više vremena za odmor – kako fizički, tako i psihički. Neophodno je - dodao je Španac.

BONUS VIDEO: Miroslav Nikolić, intervju za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.