Želi da promeni profesiju! Endi Mari ima veoma ambiciozan plan! (FOTO)
Foto: EPA/Aeltc Joe Toth

što da ne? :)

Želi da promeni profesiju! Endi Mari ima veoma ambiciozan plan! (FOTO)

Voli pobede čovek

Objavljeno: 18:02h

Britanski teniser Endi Mari se priseća osvajanja trofeja na Centralnom terenu Ol Ingland klaba pre četiri godine, ali gleda i par godina unapred.

Mari je pobedom nad Novakom Đokovićem u finalu 2013. godine od 6:4, 7:5, 6:4, postao prvi Britanac posle Freda Perija koji je osvojio turnir.

Fred Peri je to učinio 1936. godine.

- Osećao sam se ispražnjeno i izgubljeno nekoliko meseci posle toga jer se o tome pričalo godinama kao da li ću ikada osvojiti Vimbldon i kada ću ga osvojiti. Postavljali su mi mnogo pitanja o Fredu Periju, prošlo je 77 godina, stalno su me pitali o tome. I onda kada sam osvojio, nisam znao gde ću posle - rekao je Mari, prenosi Svet tenisa. To ga je navelo da sebi postavi pitanje o sopstvenoj svrsi u tenisu. - Pitao sam se šta da radim sada, kao da je to bila moja svrha u tenisu. Bilo je to toliko važno, tako važan deo priče da nisam znao šta sledi iza njega -kaže Mari.

foto: Reuters

Osećaj mu je, objašnjava bio poznat kada je dospeo do prvog mesta na planeti. - Kada sam došao na prvo mesto, bilo mi je malo drugačije, ali sam znao osećaj, osećaj ispražnjenosti i izgubljenosti posle tako velikog dostignuća. Znam da ostajem u tenisu i kada završim sa igranjem. Možda ne odmah pošto završim jer hoću da provedem nekoliko godina van svega toga i da budem kući sa porodicom. Ipak, tenis nije jedini sport koji Britanac voli i prati. - Voleo bih da se oprobam i u nekom drugom sportu, na primer fudbal je jedan od mojih omiljenih sportova. Obožavam ga. Pobede u takvom sportu stvaraju različita osećanja jer je svlačionica puna igračima koji dele vaša osećanja, dok ste u tenisu čovek-tim na terenu. - Kada pobedite stvarno ste prepuni emocija i onda se vratite u svlačionicu i na dva metra od vas je momak koga ste pobedili ili od koga ste izgubili. To može da stvori ponekad čudnu atmosferu - objasnio je Britanac.

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.