VRATIĆU SE JOŠ JAČI: Đoković doneo odluku da završi sezonu! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Donosi odluku

VRATIĆU SE JOŠ JAČI: Đoković doneo odluku da završi sezonu! (VIDEO)

Srpski teniser neće igrati do kraja 2017. godine

Objavljeno: 15:28h

Novak Đoković odlučio je da ne nastupa do kraja godine ni na jednom turniru da bi se oporavio od povrede lakta.

NOVAK DONEO ODLUKU: Preko Fejsbuka objavio da li nastavlja sezonu! (VIDEO)

Najpre putem uživog uključenja preko Fejsbuka, a potom i na konferenciji za novinare u Beogradu, srpski teniser je svoju odluku da narednih šest meseci posveti rehabilitaciji, saopštio javnosti.

UZ NJEGA JE KONSTANTNO: Agasi ostaje Đokovićev trener, čeka šta će odlučiti Ančić!

Povreda lakta ga muči već neko vreme i zbog nje je na kraju morao da odustane u četvrtfinalu Vimbldona, a potom je posle brojnih konsultacija sa specijalistima odlučio da bi najbolje bilo da preskoči ostatak sezone i potpuno se oporavi, a potom pripremi za start 2018. godine.

- Nakon konsultacija sa raznim doktorima i specijalistima, doneo sam odluku da odmaram i da napravim pauzu do kraja sezone. Neću igrati nijedan turnir do kraja 2017. godine - rekao je Đoković odmah na početku konferencije!

- Priroda povrede zahteva pasivno-aktivnu rehabilitaciju. Predamnom je period u kojem ću se posvetiti isceljivanju povrede i jačanju tela. Gledam sve ovo sa pozitivne strane, imaću vremena da se posvetim svom telu, da stastavim tim ljudi koji će biti uz mene u pripremama za sledeću godinu, imaću vremena da se posvetim usavršavanju igre i da se bez žurbe posvetim procesu napredovanja - dodao je u nastavku Novak.

foto: Printscreen

- Ako mi kažu da moram dva-tri meseca da ostavim reket po strani, onda je poprilično ozbiljna povreda. Verujte da nisam doneo ovu odluku na osnovu jednog ili dva mišljenja. Ova povreda se vuče preko godinu dana, jer počela je na jesen 2015. godine. Od tada manje više sam igrao pod lekovima. Nekada je bilo bolje, nekada lošije, nadao sam se da će kako vreme odmiče povreda sama splasnuti, ali prosto ova povreda je karakteristična za tenisere i bejzbol igrače zbog mehaničkih pokreta.

Ono što je sigurno najbitnije jeste da neće morati da se podvrgne operaciji.

- Operacija nije neophodna, svi, gotovo svi stručnjaci, i hirurzi, ne preporučuju i ne preferiraju da se operišem jer nije nužno. Ni ja se nikada nisam u životu operisao, niti želim.

foto: Printscreen

Međutim, očekuje da će već biti prve nedelje 2018. godine spreman da igra mečeve.

- Igraću sigurno prvu nedelju u sezoni. Period oporavka je dovoljno dug, od sada pa do tada ima dovoljno vremena da se izlečim i spremim za narednu sezonu. Sa tim u glavi mogu da se obavežem da ću igrati u prvoj nedelji 2018, ali ne znam koji će to biti turnir. To zavisi od planova našeg tima.

Kada je reč o tome šta planira da radi tokom perioda rehabilitacoije srpski teniser je poručio da će se posvetiti pre svega porodici.

foto: Printscreen

- U naredna dva meseca Jelena i ja ćemo postati roditelji, tako da će to biti najveći fokus mog vremena i moje energije - rekao je Novak i ponovio da će uglavom u ovom periodu raditi na fizičkoj kondiciji.

- Iskreno. Radujem se jer nikada od početka karijere nisam imao više od dve, tri nedelje oporavka. A sada će mi se pružiti i prilika da strateški unapredim igru. Za to je uvek potrebno vreme, a mi teniseri nemamo to na raspolaganju. Mislim, imamo izbor, ali kada ste deo tog mehanizma, kada se tako odvijaju stvari, onda je teško izvesti - rekao je Novak.

I na kraju možda najbitnija stvar, a to je da o nekim razmišljanjima o kraju karijere nema ni reči.

- Tenis je moja strast, obožavam da ga igram, sa sinom, braćom, ocem, prijateljima. Stvarno volim tenis. Taj osećaj sam malo izgubio prošle godine, ali sam ga opet pronašao. Ne brinite, gledaćete još mnogo mojih - rekao je Novak.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.