Ma, je li moguće da ovakve reči o Novaku izlaze iz usta Matsa Vilandera?!
Foto: Profimedia/Fonet

ko bi se tome nadao?

Ma, je li moguće da ovakve reči o Novaku izlaze iz usta Matsa Vilandera?!

Legendarni švedski teniser je svojim komentarima često umeo i da ponizi srpskog tenisera, ali sada šta je rekao je zaista veliko iznenađenje

Objavljeno: 14:24h

Rodžeru Federeru je otvoren put ka tituli na Vimbldonu posle odustajanja Novaka Đokovića zbog povrede, sa kojim je trebalo da igra u polufinalu, ali i ispadanja Endija Marija i Rafe Nadala koji bi ga čekali u polufinalu.

Švajcarac igra sve sigurnije iz meča u meč, međutim, bivši legendarni teniser Mats Vilander, koji je često kritikovao i prozivao srpskog tenisera, tvdi da je velika sreća za rekordera po broju Gren slem titula, što nema Srbina na putu.

foto: EPA

- Federer ima mnogo samopouzdanja, ali kada bi sa druge strane mreže video Novaka, pojavila bi se sumnja. U takvim mečevima bi mnogo značio međusobni skor. Srbin je toliko dobar i opasan jer ne odstupa od osnovne linije, čime oduzima vreme Rodžeru, ali ga, nažalost, nema zbog povrede - rekao je Vilander za "B92".

Šveđanin je uvek govorio hvalospeve na račun švajcarskog igrača i kroz njih stavlja u drugi plan Đokovića i Nadala, a i dalje ima takav stav i tvrdi da je on najbolji teniser svih vremena.

foto: AP

- Glavni razlog njegove forme jeste što je najbolji teniser svih vremena. Prošle godine je pauzirao 5-6 meseci i kada je takva situacija, mnogi ljudi pomisle da će mu biti potrebno neko vreme da se vrati. Ali moramo da se setimo da igrači, kada ne igraju, nije kao da ne rade ništa. Imaju vremena da treniraju i rade na segmentima koje moraju da poprave. Kada ste na turnirima iz nedelje u nedelju, teško je popraviti određene stvari. Videli smo Federera i Nadala da su napredovali i koliko drugačije igraju sada u odnosu na prethodne godine. Stoje bliže osnovnoj liniji, bekhend udaraju sa 'prednje', a ne 'zadnje' noge... Kada možete da unapredite svoje slabosti, kao što su njih dvojica to učinili, onda svi moraju da vas se čuvaju - rekao je on.

BONUS VIDEO: Milica Mandić staje na zlatno postolje

(Espreso.co.rs / Izvor: B92. net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.