KONAČNO! Nikad otvoreniji intervju Novaka Đokovića u kome je NAPOKON rekao uzroke svog pada!
Foto: Reuters

iskreno!

KONAČNO! Nikad otvoreniji intervju Novaka Đokovića u kome je NAPOKON rekao uzroke svog pada!

Zaista se srpski as otvorio onako "muški"

Objavljeno:

- Mučim se... Ne mogu da nađem formu. Nikada pre nisam bio u ovoj situaciji, praktično od kada sam postao profesionalac nisam ovo doživeo. Bilo je uspona i padova i ranije, ali prvi put mi se događa da sedam, osam meseci u nizu nisam osvojio veliki turnir - pričao je otvoreno Novak Đoković u intervjuu za BBC dok čeka sredu i (ne)planirani nastup na ATP turniru u Istbornu.

Kiša posle samo desetak minuta prekinula Novakov povratak na travu! Nastavak u sredu!

Dodao je i da ne mora da čita o tome da je u krizi, već to oseća svaki put kada izađe na teren. - Ne igram dobro i svestan sam toga, ali nemam pravo da ne razmišljam pozitivno. Mislim da je ovo moralo da se dogodi, pre ili kasnije i na neki način, drago mi je što jeste. I ja sam u međuvremenu počeo da se preispitujem. Menjamo se svake godine, a na nama je da se prilagodimo tome i dostignemo maksimum ponovo i ponovo…

foto: Reuters

Potom je otišao korak dalje i rekao… - I ja sam nekoliko puta bukvalno išao glavom kroz zid, jer sam se osećao previše sigurno, bio sam pun samopouzdanja i ignorisao sam signale koje mi je slalo telo, kao i moj um. A ti signali su mi govorili da bi trebalo malo da se odmorim - priznao je Đoković da se preopteretio tokom više od decenije na ATP turu tokom koje, za razliku od najvećih rivala Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Endija MarIja, jedini iz "velike četvorke" nije imao dugu pauzu.

Nadal je odsustvovao dva puta po sedam-osam meseci zbog problema sa kolenima i drugih tegoba, Federer takođe zbog kolena, ali i leđa nije igrao duže od šest meseci, uz nekoliko manjih pauza pre i posle toga, i Mari nije igrao duže od pola godine zbog operacije leđa… ...dok je Đokoviću najduža pauza bila od nekoliko nedelja. Izgleda da je ovaj fizički i psihički zamor kulminirao nakon što je Novak kompletirao gren slem trofeje osvajanjem Rolan Garosa pre nešto više od godinu i po dana, kada je bio aktuelni šampion sva četiri najvažnija turnira u sezoni, a sada se nalazi na četvrtom mestu ATP liste i vlasnik je titule samo na kanadskom Mastersu koji će relativno brzo - u avgustu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.