Federer najavio epski kraj sezone!
Foto: AP

nadamo se

Federer najavio epski kraj sezone!

Švajcarski teniser imao je šta da kaže o nastavku sezone

Objavljeno:

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da su Rafael Nadal i on iskoristili pad u igri Novaka Đokovića i Endija Marija kako bi se 'našli svoje mesto' na vrhu ATP liste, te da očekuje zanimljivu završnicu sezone.

Izuzev Mastersa u Rimu, koji je osvojio Aleksandar Zverev, sve velike titule u ovoj godini pripale su Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Švajcarac je trijumfovao na Australijan Openu, te Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, da bi Španac nastavio sa trijumfima na turnirima serije 1.000 u Monte Karlu i Madridu, a onda i na drugom Gren slemu u sezoni - Rolan Garosu.

- Bio sam strašno iznenađen pobedom u Australiji i titulama u Indijan Velsu i Mjamiju. Mislim da je manje iznenađenje to što je Rafa osvojio Rolan Garos jer je to prethodno radio već devet puta. Nadao sam se da će biti dominantan na šljaci kao što je bio nekada, ali sam i dalje iznenađen što mi to možemo. Možda ima nekakve veze sa tim što je Mari malo popustio posle odličnog kraja prethodne godine i time što Novak nije na svom maksimumu. Iskoritistili smo činjenicu da smo mi u odličnoj formi, da smo sveži ušli u novu sezonu - objašnjavao je Federer.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.