NOVAKA, MARKA I ĐORĐA SVI ZNAMO: Znate li ko je "četvrti sin" Srđana Đokovića?
Srđan Đoković, Foto: Printscreen Instagram/vesnadevinca

zanimljivo

NOVAKA, MARKA I ĐORĐA SVI ZNAMO: Znate li ko je "četvrti sin" Srđana Đokovića?

Neverovatna priča

Objavljeno:

Otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan se u poslednje vreme retko pojavljuje u javnosti, a njegov najveći uspeh je porodica.

Sa suprugom Dijanom ima trojicu sinova Novaka, Marka i Đorđa za koje je žrtvovao mnogo toga.

Poznato je da su se Novakovi roditelji odrekli mnogo čega ne bi li mu obezbedeli srećno detinjstvo i šansu da postane ono što je danas.

- Njegova svest je vasiona, evo prvi put ću ovo javno da kažem, ja učim od njega, iako sam njegov otac. O njegovom odnosu prema životu, o njegovom odnosu prema radu, prema materijalnom, prema najbližima, prema svom narodu, ja učim od njega - rekao je Srđan Đoković jednom prilikom o svom slavnom sinu.

Braća Đoković
Braća Đokovićfoto: Instagram/djokomare

Drugi sin Marko je odlučio da živi u Španiji, što Srđana kao oca boli.

- Sve ću uraditi da se Marko vrati u Srbiju. To mi je rak-rana što živi u Španiji. Nije podnosio to što je Novakov brat. Gde god da se pojavi, svi bi ga saletali i pitali za Novaka, a on je govorio da ga puste na miru, da je on Marko. Zato je otišao. Na leto završavamo veliku kuću nadomak Rume, nadam se da ću ga tako privući da dođe - rekao je jednom prilikom.

Najmlađi Đorđe se "skrasio" sa voditeljkom Saškom Veselinov i nedavno su dobili dete.

Poznato je da je otac najboljeg tenisera sveta veliki patriota i rodoljub, a svoje crnogorske korene nikada nije porekao.

Čak štaviše, to ističe kad god je u prilici. Tako je prošle godine dobio zahvalnicu koja se dodeljuje istaknutim predstavnicima crnogorske dijaspore i iseljenika za njihov doprinos promociji Crne Gore i jačanju veza sa Srbijom.

Svečanost je održana u Crnogorskoj kući u Beogradu.

- Ja ne mogu da iskažem svoje zadovoljstvo i sreću što se nalazim u ovoj kući ovdje. Za mene je ista kuća gde sam rođen u Mitrovici, Zvečanu, mom Beogradu, tako isto osećam i za Crnu Goru - rekao je Srđan Đoković.

Srđan Đoković
Srđan Đokovićfoto: Profimeida

Zatim je zahvalio Dritanu Abazoviću koji mu je i uručio ovo priznanje i nazvao ga četvrtim sinom.

- Ovom čoveku dugujem neizmjernu zahvalnost. Ja sam rekao da je on moj sin i brat. On je ustvari moj četvrti sin. To što je vratio imovinu SPC-u, to je za ponos i diku njegovoj porodici. On je i deo moje porodice - rekao je Đoković.

Bonus video:

00:23

NOVAK ĐOKOVIĆ NA PREMIJERI FILMA O NIKOLI PILIĆU

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.