SINER JEDNU STVAR OBOŽAVA DA RADI: Ipak, može da ga košta TENISKE KARIJERE - da li treba i Novak da se PRIPAZI?
Janik Siner i Novak Đoković, Foto: Starsport©

ŠOK

SINER JEDNU STVAR OBOŽAVA DA RADI: Ipak, može da ga košta TENISKE KARIJERE - da li treba i Novak da se PRIPAZI?

Bio je kratak i jasan

Objavljeno:

Janik Siner u jednom intervjuu je otkrio da je kao dečak voleo skijanje i fudbal, da ga tenis nije zanimao u tim godinama, da bi vrlo brzo upravo uzeo reket u ruke i krenuo da pravi čuda.

I dan danas, voli da skija, praktikuje dva puta godišnje, jer kako kaže, mora da pazi.

Samo dva dana godišnje provodim u skijanju. Već sam to uradio ove zime. Samo da se malo psihološki opustim od velikih napora. Naravno, moram da budem veoma oprezan. Ako vozim prebrzo i padnem, mogu nešto da slomim. Zato sam veoma smiren na skijanju. Nisam više kao klinac nekada.

Janik Siner na meču
Janik Siner na mečufoto: George Walker/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Kaže da više nema dilemu da li je dobro uradio što je izabrao tenis.

Više ne razmišljam o tome. Sada je skijanje za mene samo način da radim nešto drugo, da se opustim. Podsećanje na te dana za mene su uvek lepe slike.

U trećem kolu u Majamiju je prošao kroz teške trenutke protiv Talona Grikspora, 26. na svetu.

Siner od oktobra nije izgubio set od igrača koji ne pripada eliti po rejtingu ili imenu, samo su Novak Đoković, Holger Rune, Danil Medvedev, Gael Monfis i Karlos Alkaras (jedini ga pobedio u ovoj godini) to uspeli od pariskog mastersa.

Janik Siner na meču
Janik Siner na mečufoto: Debby Wong / Zuma Press / Profimedia

Sada je Grikspor namučio šampiona Australijskog opena – 5:7, 7:5, 6:1.

Znao sam šta me čeka, on je veoma opasan. Imao sam šanse u prvom setu ali je on svoje bolje iskoristio. Popravio sam se u drugom delu, a onda je pala kiša i posle se sve promenilo – podsetio je Italijan da je do prekida na 3:3 meč bio potpuno neizvestan, ali je on potom bio mnogo bolji.

Ovakva pobeda još jedan je dokaz Sinerovog sazrevanja.

Najvažnije je bilo da ostanem mentalno jak – rekao je Siner, a potom dodao:

- Moram i da kontrolišem ono što zavisi od mene. Na primer ne mogu da kontrolišem kako on servira. Ako mu to ide odlično, jako je teško igrati protiv njega. On ima mnogo oružja na ovakvoj podlozi, ali sam ja uspeo da dočekam svoju šansu.

Janik Siner na meču
Janik Siner na meču foto: Paul Crock / AFP / Profimedia

Naredni protivnik je Kris O’Konel, Australijanac koji je dugo bazu za treninge imao u akademiji „Plejer zoun“ u Beogradu.

Otkako radi sa Marinkom Matoševićem, nekadašnjim australijskim teniserom hrvatskih korena, preselio je bazu u Split.

Izgubio sam od njega pre tri godine u Atlanti – ističe Janik.- Odlično se kreće, ima dobar servis. Pripremiću taktiku, a ako mi ne krene dobro, pokušaću da nađem drugi način, kao danas.

Sineru se u dobroj meri otvorio žreb, zbog eliminacije Rubljova, Cicipasa, pa i Tijafoa, tako da sve do verovatnog duela protiv Danila Medvedeva u polufinalu ne bi trebalo da ima preteške rivale.Ž

Poznato je da i Novak Đoković voli da skija i da skoro svaki odmor upavo iskoristi na skijaškim stazama, jasno je da mora da pazi, kako ne bi došlo do eventualne povrede i ugrožavanja teniske karijere, što naravno niko ne bi želeo da vidi.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.