NOVAK ĐOKOVIĆ ZAČEPIO USTA KRITIČARIMA: "Koliko njih je uspelo to što sam ja? Znate šta kažemo mi u Srbiji?"
Novak Đoković, Foto: EPA/James Ross

tako je, majstore

NOVAK ĐOKOVIĆ ZAČEPIO USTA KRITIČARIMA: "Koliko njih je uspelo to što sam ja? Znate šta kažemo mi u Srbiji?"

Nikad iskreniji intervju najboljeg na svetu

Objavljeno: 12:59h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je tokom Australijan Opena dao intervju za "Kanal 9", tačnije bio je gost emisije "Today Show".

Tokom razgovora sa australijskim novinarom, otkrio je da u teško pada što često nije sa svojoj porodicom, pre svega decom.

- Sin Stefan ima devet, a ćerka Tara šest godina, svakog dana, nedelje, mnogo toga se dešava. Njoj je ispao prvi zub i ja nisam bio tu za to. Istovremeno, najvažnije je sve balansirati - rekao je Đoković.

Đoković se podsetio teškog detinjstva i bombardovanja koje je preživeo 1999.

- Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na sportskim takmičenjima i to te očvrsne, a moglo je da ode na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis - rekao je Đoković i dodao:

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/MAST IRHAM

- Da li je to i dalje sa mnom? Moguće, ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina bilo je bombardovanje tokom dva i po sata. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad, pojavi se, posebno kada čujem vatromet, jer me to podseti na bombe koje su eksplodirale. Nije naročito prijatno, to je verovatno trauma, ali da se vratim na pitanje - mislim da je povezano sa tim što nikada ne odustajem i to se pojavi u trenucima kada se lomi meč - objasnio je Đoković.

Novak je objasnio srpski mentalitet.

- Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspelo šta sam ja? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio - poručio je srpski as.

Novak Đoković se druži sa navijačima
Novak Đoković se druži sa navijačimafoto: EPA/MAST IRHAM

Još jednom je dodao koliko mu nedostaju deca.

- Ali, to je samo jedno poglavlje mog života, biće ih još mnogo. Očevi treba da se igraju sa svojom decom, to mi je omiljeni deo dana, kada imaju moju pažnju, izmišljamo stvari i to je stvarno najlepše. Nedostaju mi, raznežio sam se - istakao je Novak.

Bonus video:

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.