NOVAK UTUČEN: Ovo mi je jedan od NAJGORIH mečeva! Đoković ŠOKIRAN!
Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

SLOMLJEN

NOVAK UTUČEN: Ovo mi je jedan od NAJGORIH mečeva! Đoković ŠOKIRAN!

Novak Đoković utučen nakon poraza u Melburnu

Objavljeno: 09:08h

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, poražen je od Janika Sinera sa 3:1 u polufinalu Australijan opena.

Odmah po završetku meča javnosti se obratio Novak Đoković:

- Želim da čestitam Sineru koji je odigrao odličan turnir, sasvim zasluženo je u finalu, nadigrao me je. A, ja sam bio šokiran mojim nivoom, ništa nisam igrao kako valja, ovo je jedan od najgorih mečeva koje sam odigrao na grend slemovima. Pohvale za njega što je neke stvari radio bolje od mene. Uspeo sam u jednom momentu da pojačam, kod 2:1 u četvrtom setu sam imao 40:0, tu sam izgrešio, ali... Eto. Nivo mog tenisa nije bio dobar. U tim momentima pokušavate da nađete smirenost, ali i da podignete sebe i igru. To je ono što sam pokušao. Mislim da je publika bila fer za obojicu. To je to, čestitke njemu - rekao je za početak Đoković.

Dodao je da od starta prvog grend slema nije zadovoljan igrom.

- Da budemo iskren, čitav turnir nisam igrao blizu toga koliko mogu. Možda protiv Manarina, ali većinu nisam igrao onako kako igram normalno u Australiji. Da, iznenadilo me je, jer nisam znao da će biti toliko loše u dva seta. Nisam osećao sebe na ovom turniru, uvek očekujem od sebe najviše, ali nije bilo suđeno danas.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Printscreen/Eurosport1

Pohvalio je još jednom Italijana, ali istakao da bi stvari bile drugačije da je on igrao bolje.

- Prvo, on je servirao veoma precizno, a i vraćao je dobro servis. Teško je da opišem sve, ali dosta ima negativno u vezi moje igre. Nisam zadovoljan, forhendom, bekhendom, riternom... Svim. Bio je dominantan na svom servisu. Ako se ne suočavate sa brejk loptom, možete da igrate opušteno, da udarate bolje".

Upitan je Đoković i o Rolan Garosu, sledećem po redu grend slemu.

- Daleko je to, videćemo kako će igrati igrači na šljaci, to je kompletno drugačija podloga. Neki teniseri su veći favoriti na toj podlozi. Ako igra Nadal, onda je on favorit bez obzira na sve. Tu su i Alkaraz i Siner. Svi koji su u Top 10 su favoriti da pobede. Ipak, ima nekoliko meseci do toga, pa ćemo da vidimo šta će se desiti.

Siner je prvi teniser koji je pobedio Novaka u polufinalu Australijan opena, takođe, prekinut je Đokovićev niz od 33 uzastopnih trijumfa na ovom turniru.

- Vruća mi je glava, teško mi je da pravim sada neku refleksiju dublju. Možda sutra i za nekoliko dana ću to moći, ali imam razloga da budem ponosan na sve što sam uradio ovde. Moralo je jedanog dana da se završi, dao sam sve što sam mogao u datim okolnostima. On ima šansu da osvoji svoj prvi slem sada… Ovo je poseban grad za mene, nadam se da ću igrati makar još jednom i da prođem kroz te emocije - rekao je Novak nakon poraza.

Bonus video:

00:26

Australijan open, atmosfera, tenis

(Espreso/Kurir/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.