ŠTA ĆE REĆI NOVAK? "Rafa je i dalje bolji od Đokovića na šljaci" (FOTO)
Rafael Nadal i Novak Đoković, Foto: EPA/Nic Bothma

OTROVNE STRELICE

ŠTA ĆE REĆI NOVAK? "Rafa je i dalje bolji od Đokovića na šljaci" (FOTO)

Smatram da je i dalje sposoban da osvoji Rolan Garos. Đoković pored njega ni kada je igrao najbolje na svetu svih vremena nije uspeo da dođe do trofeja, rekao je Španac

Objavljeno:

Rafael Nadal ispao je u četvrtfinalu Brizbejna, a njegov stric i bivši trener Toni umereni je optimista kada se radi o nastupu na Australijan openu.

- Prerano je za bilo kakve zaključke. Moj sinovac je odigrao dva dobra meča, mada Dominik Tim nije isti igrač kao što je bio 2019. godine. Videćemo kako će sve izgledati kada naspram Rafe budu ozbiljniji protivnici. I dalje sam ubeđen da će sve biti dobro, čak je početak po meni bio iznad očekivanja. Potrebno je da se ide korak po korak, kao što je to Rafa oduvek radio - rekao je Toni.

Rafael i Toni Nadal
Rafael i Toni Nadalfoto: Mike Frey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za njega nema dileme da će "bik sa Maljorke" formu tempirati za deo sezone na šljaci, gde je oduvek bio najbolji.

- Smatram da je i dalje sposoban da osvoji Rolan Garos. Prvo, to mislim zato što sam njegov stric. A, drugo, zato što pored njega ni Đoković kada je igrao najbolje na svetu svih vremena nije uspeo da dođe do trofeja. Prosto, Rafa je na šljaci bolji od Novaka. I ako uspe da dođe do potrebnog nivoa, smatram da će Nadal biti prvi kandidat za trofej u Parizu. Osvajanje turnira na Rolan Garosu je njegov najveći cilj - istakao je Toni.

Toni i Rafael Nadal sa trofejima Rolan Garosa
Toni i Rafael Nadal sa trofejima Rolan Garosafoto: AP/Michel Euler

Samo što će Pariz u 2024. nositi duplu premiju, jer će se u njemu voditi i bitke za olimpijsko zlato.

- Rafa je uvek bio jako motivisan kada je igrao za Španiju. A, pogotovo će to biti u Parizu, gradu gde je imao toliko uspeha. U cilju da osvoji zlato, postoji šansa da igra i dubl sa Alkarasom, a to bi bio par koji bi jako teško neko pobedio - zaključio je Toni.

Bonus video:

00:09

Rafael Nadal sa sinom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.