NADAL NASTAVIO TAMO GDE JE STAO: Plasirao se u četvrtfinale sa pola gasa!
Velika pobeda za Španca, Foto: EPA/Jono Searle

atp

NADAL NASTAVIO TAMO GDE JE STAO: Plasirao se u četvrtfinale sa pola gasa!

Velika pobeda za Španca

Objavljeno:

Španski teniser Rafael Nadal uspešno je prošao u četvrtfinale ATP turnira Serije 250 u Brizbejnu. Nadal je ostvario ubedljivu pobedu nad Australijancem Džejsonom Kublerom rezultatom 6:1, 6:2 u meču koji je trajao 80 minuta.

U narednom četvrtfinalnom okršaju, koji će mu biti prvi od Vimbldona 2022, Nadala čeka Australijanac Džordan Tompson. Iako je Španac dominirao tokom većeg dela meča, pokazao je i određene slabosti i nesigurnosti, što je omogućilo protivniku četiri brejk prilike i povratak u duel, iako je Tompson bio opterećen povredom mišića.

Nadal je impresivno servirao, osvojivši čak 87 posto poena na prvom servisu, i uspešno se branio u trenucima kada je protivnik imao brejk šanse.

"Mislim da sam krenuo dobro u meč, bio sam vrlo odlučan. Video sam da Džejson može da igra dobro sa osnovne linije pa sam se trudio da budem što agresivniji. Mislim da je ovo bio dobar meč za mene. Imam priliku da opet igram sutra što je vrlo dobro za mene. Bio sam dugo van turnira i ne mogu da budem zahvalniji", rekao je Nadal posle meča.

Nadal je iskoristio očiglednu tremu Kublera i otvorio meč sa dva brejka, te prvi set rutinski priveo kraju sa 6:1.

Koliko je Kubler bio u grču najbolje je pokazao šesti gem u kojem je konačno stigao do gema na šta je reagovao emotivno posle ovacija sa tribina.

Ipak, tokom prvog seta, Australijanac je doživeo nelagodu u mišiću desne ruke, što ga je navelo da zatraži medicinski tajm-aut. Bez obzira na bol, odlučio se boriti do kraja.

Nadal je iskoristio situaciju i započeo drugi set s brejkom za vođstvo od 2:0, jasno dajući do znanja da je put ka pobedi sada otvoren. Kubler je tada, očigledno shvatajući situaciju, oslobodio napetost, počeo slobodnije igrati, imao više vere u svoje udarce, i uprkos izazovima, uspeo je da se izbori i parira Nadalu.

Nije samo uspeo da osvoji novi gem, već je došao i do nove brejk prilike. Međutim, Nadal je strpljivom igrom preokrenuo taj gem, a zatim je sa novim brejkom pri rezultatu od 4:2 definitivno prelomio meč.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.