MEDVEDEV PRIZNAO: Protiv Nadala mi je teže nego protiv Đokovića!
Danil Medvedev sa Rafaelom Nadalom, Foto: Profimedia

ne otpisuje rafu

MEDVEDEV PRIZNAO: Protiv Nadala mi je teže nego protiv Đokovića!

Mogao bih ja da budem van prvih 10, ali Novak je uvek tu - kaže Danil Medvedev

Objavljeno:

Ruski teniser Danil Medvedev je priznao da se oseća "mentalno istrošeno" po završetku sezone u kojoj se vratio u Top 10 i to na treće mesto, nakon što je osvojio pet trofeja, od čega dva mastersa i igrao finale Ju-Es opena.

Medvedev je spreman da dâ sve od sebe da još više napreduje u 2024. a u razgovoru sa novinarima tokom Svetske teniske lige u Abu Dabiju istakao je da se Novak Đoković, Karlos Alkaras, on i Janik Siner jesu izdvojili baš ovim redom, ali da se sve to lako menja.

- Naravno, ako uzmemo prošlu godinu i mnogo, mnogo različitih turnira, mi smo se u jednom trenutku sezone, a posebno na kraju, po bodovima odvojili malo od ostalih. Ali mislim da ovo takođe pokazuje da svaka sezona može biti drugačija. Stefanos [Cicipas] je došao do finala Australijan opena; iz različitih razloga je imao teži kraj sezone, ali on može da se vrati i preskoči mene, Sinera ili Karlosa ili Novaka, bilo koga. Tako da bih ipak bio oprezan sa nečim ovakvim. I sam sam bio van prvih 10 prošle godine, na početku sezone - rekao je Danil pa se malo korigovao.

- Jedino u šta smo sigurni je da je Novak uvek tu. Mogao bih ja da budem van prvih 10, ali Novak je uvek tu. Tako da se nadam da ću moći da budem deo ove četvorke i ko god da će biti druga tri momka, ja ću pokušati da to uradim.

Novak Đoković
foto: EPA/Alessandro Di Marco

Na sve to, vraća se Rafael Nadal, a Medvedev je naučio da ne otpisuje Španca kao što su mnogi već učinili, naročito u pojačanoj konkurenciji.

U nezaboravnom finalu Australijan opena 2022. Nadal je pobedio Rusa posle gubitka prva dva seta.

- Veoma ga je teško pobediti. Zapravo sam sa Rafom možda imao čak manje uspeha nego sa Novakom na neki način. Ali imali smo nekoliko tesnih mečeva u kojima sam osećao da mogu da pobedim i možda je on na kraju stekao prednost. Tako da će za mene biti veliki izazov ako se moram suočiti sa njim. U ovom trenutku ne znam njegovu formu, niko ne zna i kako će se nositi sa svim. Ali iz onoga što sam video, čini se da mu ide dobro i to je odlično za tenis - objasnio je Danil Medvedev.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Bonus video:

01:25

NOVAK SA 36 GODINA TREBA DA JE ZRELIJI I MUDRIJI, A NE DA PADA U VATRU! Kojić oštro: Ako se neko pali, oni ga još više...

(Espreso/Tennis365/Eurosport/Preneo: N.Đ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.