MEČ ĐOKOVIĆA I ALKARASA IZABRAN ZA NAJBOLJI U 2023: Ali ne finale Vimbldona u pet setova...
Karlos Alkaras i Novak Đoković sa peharima mastersa u Sinsinatiju, Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

i ovde prvi

MEČ ĐOKOVIĆA I ALKARASA IZABRAN ZA NAJBOLJI U 2023: Ali ne finale Vimbldona u pet setova...

Jedan od onih koji će ostati dugo upamćen - opisao je ATP

Objavljeno:

Novak Đoković je prvi na ATP listi, ali i po zaradi u 2023. godini, a u oba poretka prate ga, redom: Karlos Alkaras, Danil Medvedev i Janik Siner.

Upravonjih četvorica su se našli na još jednoj listi koju ATP redovno objavljuje na kraju sezone - najzanimljiviji mečevi godine.

Duel koji je posebno izdvojen je okršaj Đokovića i Alkarasa, ali ne impresivno finale Vimbldona koje je dobio Španac već njihov izuzetno kvalitetni obračun u finalu mastersa u Sinsinatiju.

Iako se igralo na dva dobijena seta, meč je potrajao tri sata i 49 minuta a na kraju ga je Novak dobio sa 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4), i to posle spasene meč lopte. ATP ga opisuje kao "jedan od onih koji će ostati dugo upamćen".

"Đoković je podigao svoj nivo igre u impresivnoj demonstraaciji fizičke izdržljivosti i mentalne snage, spasavo je meč loptu u taj-brejku drugog seta pre nego što je nadmašio mlađeg protivnika i osvojio svoju 39. masters titulu", navodi ATP.

Drugi najatraktivniji duel po izboru ATP-a, jeste meč u grupnoj fazi ATP Finala u Torinu kada je Janik Siner pobedio Đokovića 7:5, 6:7, 7:6.

Sledi pobeda Sinera nad Alkarasom u Majamiju, pa ponovo Đoković i njegov duel sa Kordom, koji je dobio posle preokreta na startu sezone.

Na poslednjem, petom mestu je meč u kom je Medvedev slavio protiv Zvereva sa 2:1 u Indijan Velsu.

Bonus video:

01:25

NOVAK SA 36 GODINA TREBA DA JE ZRELIJI I MUDRIJI, A NE DA PADA U VATRU! Kojić oštro: Ako se neko pali, oni ga još više...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.