TONI NADAL OTKRIO RAFIN SAN: "Ne želi da se povuče uz TAJ osećaj! Znamo da te noge nisu kao pre 10 godina, ali..."
Rafael Nadal, Foto: EPA/Kieran Galvin

glavni cilj

TONI NADAL OTKRIO RAFIN SAN: "Ne želi da se povuče uz TAJ osećaj! Znamo da te noge nisu kao pre 10 godina, ali..."

Rafael Nadal je najavio da će mu zbog hroničnih problema sa povredama 2024. godina verovatno biti poslednja u karijeri

Objavljeno:

Rafael Nadal je potvrdio dugo čekani povratak na teniske terene u 2024. godini za koju je letos najavio da će mu zbog hroničnih problema sa povredama verovatno biti poslednja u karijeri.

Uveliko se spekuliše koliko će Španac moći po povratku na ATP Tur. Trenutno je tek 664. na svetu, ali će na većini turnira imati zaštićen rang, međutim nigde neće biti među nosiocima.

Toni Nadal, Rafin stric i bivši trener, u razgovoru sa Marion Bartoli otkrio je planove svog nećaka.

- Rafa je trenutno veoma dobro. Vratio se i trenira dobrim intenzitetom, uz to da je najvažnjija stvar i cilj da igra opet na Rolan Garosu. Mislim da uopšte nije mislio o povlačenju iz jednog prostog razloga, koji je pomenuo mnogo puta. Ne želi da se povuče uz taj osećaj da je povređen - kaže Toni.

Iskusni stručnjak dodaje da je želja "Kralja šljake" da igra kao nekada.

- Sanja da ima dobru godinu, da pokuša da igra ponovo na vrlo visokom nivou. Zna da će biti vrlo teško jer je svake godine sve teže i teže. Njegov san je da opet bude tu, posebno da ponovo igra u Parizu. Ako mu je telo u redu, misli da će imati šansu opet da napravi veliku stvar na Rolan Garosu - dodao je Toni.

Toni Nadal, Rafael Nadal
foto: Mike Frey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potvrdio je Toni Nadal da Rafa planira da završi karijeru 2024.

- U početku, njegovo kretanje nije bilo tako dobro, ali u poslednje tri nedelje trenira na dobrom nivou. Važno je ne samo da pokuša da pobedi, već da ima osećaj da igra dobro. I dalje ima volju da bude tu, voli tenis, takmičenje, igru. San mu je da igra turnire koje voli poslednji put. Što više igra, to će biti takmičarski spremniji. Znamo da te noge nisu iste kao pre deset godina, ali u glavi mu se ništa nije promenilo. I dalje ima istu odlučnost - zaključio je Toni Nadal.

Podsetimo, Rafael Nadal ima veliku želju i da igrana Olimpijskim igrama iako već ima zlato i u singlu (2008) i u dublu (2016) iz tri nastupa. OI 2024. se igraju upravo na šljaci Rolan Garosa.

Bonus video:

00:07

Dejvis kup - Miomir Kecmanović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.