TENISER KOG JE NOVAK POBEDIO U FINALU VIMBLDONA ŠOKIRAO SVET: "Samopovređivao sam se, on je probao da mi pomogne"
Kirjos prošao kroz težak period, Foto: Profimedia

au

TENISER KOG JE NOVAK POBEDIO U FINALU VIMBLDONA ŠOKIRAO SVET: "Samopovređivao sam se, on je probao da mi pomogne"

Kirjos prošao kroz težak period

Objavljeno:

Nik Kirjos nije bio prisutan tokom cele 2023. godine zbog povrede i procesa oporavka.

Tokom tog perioda, propustili smo mnoge karakteristične trenutke, poput egzibicija, komentara, svađa i komunikacije kojima nas je inače zabavljao.

Nadamo se da će se vratiti u sledećoj sezoni, mada trenutno nije poznato kada će se to tačno desiti. Ove informacije sam Kirjos je podelio u razgovoru za australijski "SkyNews".

- Ne vidim sebe nigde u bliskoj budućnosti. Ja sam neko ko ide od dana do dana. Nisam neko ko pravi i ispunjava planove. Svakog dana posmatram kako se moje telo oseća - rekao je Kirjos.

U razgovoru za isti medij pričao je ponovo o problemima sa mentalnim zdravljem, šta je sve radio i ko je probao da mu pomogne.

- Osvajao sam turnire, ali sam i pio svako veče, samopovređivao se, pekao se raznim stvarima po ruci, sekao se iz zabave. Osećao sam zavisnost od bola i mrzeo sam sebe. Mrzeo sam da se budim i da budem Nik Kirjos.

- Endi Mari je video ožiljke i pitao me je: 'Šta ti je to na ruci?' Pokušavao je da me posavetuje, ali sam ja tada bio u prilično lošoj fazi i nisam ni slušao. Ali, sada sam mu veoma zahvalan.

Pričao je Nik i o momentima kada je on bio tu za mnoge koji su prolazili kroz sličnu situaciju.

- Pomogao sam mnogim ljudima. Skoro da sam bio svetionik za druge koji su preopterećni problemima zbog kojih se odaju piću, drogama i sličnim stvarima. Kada mi se obrate, otvore se i osećaju da nas povezuju ta iskustva. Ljudi mi dolaze sa stvarnim problemima i šalju mi fotografije u porukama na Instagramu, na kojima se vidi kako se samopovređuju i žele da izvrše samoubistvo. Ponekad razgovaram i telefonom s tim ljudima - zaključio je Kirjos uz dodatak da mu je sve to pomoglo da shvati koliko mu porodica znači i koliko je danas zahvalan.

Bonus video:

00:14

Novak i Goran Ivanišević

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.