DIMITROV NAHVALIO ĐOKOVIĆA PA PROCEDIO: "Ne stidim se, jednostavno se desilo..."
Grigor Dimitrov, Foto: EPA/Yoan Valat

jače od njega

DIMITROV NAHVALIO ĐOKOVIĆA PA PROCEDIO: "Ne stidim se, jednostavno se desilo..."

Grigor Dimitrov (32) je sagoreo u želji da se konačno domogne trofeja pošto je poslednji osvojio pre šest godina i to na ATP finalu

Objavljeno: 09:47h

Grigor Dimitrov je znao čim se finale mastersa u Parizu završilo, da mu se desilo ono čega se pribojavao.

Bugarin je, iako iskusan (32 godine), sagoreo u želji da se konačno domogne trofeja pošto je poslednji osvojio pre šest godina i to na ATP finalu. A ujedno se emotivno istrošio i zbog same činjenice da se prvi put posle 11 neuspeha u polufinalu plasirao u finale velikog turnira (kategorije 500 i više).

U borbi za trofej u Bersiju, Grišinim živcima nije pomogla ni činjenica da je prekoputa imao Novaka Đokovića. Ipak, Dimitrov je svetsan da ima razloga da bude ponosan za podvige napravljene u Parizu, ali i čitavu sezonu.

- Bila je to neverovatna nedelja. Nisam očekivao da ću ući u finale, ali sam bio veoma uzbuđen zbog igre, velikih pobeda. Moram da ostanem pozitivan, da nastavim da verujem.

Dimitrov se nakon poraza rasplakao, da bi ga potom Novak tešio. Podsetio je i da je prošao kroz dosta toga u prethodnom periodu i van terena - bugarski Kazanova je raskinuo sa rumunskom lepoticom Madalinom Geneom.

- Teško je objasniti emocije. Želiš titulu i teško je kada se to ne desi. Samo ja znam, bez samosažaljenja, kroz šta sam prošao u prethodnih nekoliko meseci na terenu i van njega. To su suze sreće. Ne želim da ih pamtim kao nešto negativno. Na kraju krajeva, ja sam čovek. Bio sam blizu nečega što sam želeo duže vreme. Moj cilj nije bio da pobedim na turniru, već više psihička i fizička borba. Ne stidim se što sam plakao, jednostavno se desilo. Tužan sam. Naravno da sam tužan što sam izgubio. Nikad nije zabavno izgubiti finale - ispričao je Dimitrov.

Grigor Dimitrov, Novak Đoković
foto: EPA/Yoan Valat

Nahvalio je prijatelja Đokovića, koji je, uprkos stomačnom virusu, uspeo da slavi.

- Njegove duboke lopte su spektakularne. Iako se fizički nije osećao najbolje, dovodio me je u nezgodne situacije, terao me da radim na svaku udarcu. Takođe, mislim da je moj servis malo pao. Bio sam pomalo ‘ravan’, to je rezime. Naravno, pobediti Novaka u finalu verovatno je jedno od najvećih dostignuća u našem sportu. Veoma ga poštujem. Način na koji se takmiči je na drugom nivou. U stanju je da bude najbolji u odlučujućim mečevima, čak i ako nije u najboljem izdanju - kazao je Grigor.

Dimitrov je napredovao za tri pozicije na ATP list i sada je na 14. mestu.

Bonus video:

00:09

Novak Đoković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.