"NIJE TREBALO DA MU TO DOZVOLI" Novak otkrio šta ga je razbesnelo na meču sa Runeom pa ZABRINUO SVE pred polufinale
Novak Đoković je protestovao zbog sporne odluke sudije, Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

nema dilemu

"NIJE TREBALO DA MU TO DOZVOLI" Novak otkrio šta ga je razbesnelo na meču sa Runeom pa ZABRINUO SVE pred polufinale

Novak Đoković je spornu odluku okarakterisao kao bizarnu

Objavljeno:

Novak Đoković je u četvrtfinalu mastersa u Parizu prebrodio veliku prepreku u vidu aktuelnog šampiona Holgera Runea i sada ga u polufinalu očekuje duel sa Andrejom Rubljovom.

Đoković se posle meča sa mladim Dancem osvrnuo na situaciju iz finiša drugog seta kada je vodio 5:4 i imao prednost 30:15 na servis Runea. Holger je izbio lopticu u aut pa tek onda tražio čelindž za prethodni udarac Novaka.

Sudija Reno Lihtenštajn je odbio proteste Đokovića, ako i zahtev da pozove supervizora, a odobrio je čelindž Runea koji je bio uspešan. Da to nije učinio Nole bi dobio dve meč lopte.

I pored toga, izborio se za jednu u sledećm poenu, ali se Danac izvukao pa dobio taj-brejk i odveo meč u treći set.

- Nemam šta puno da kažem o sudijskoj odluci koja je mogla da me košta meča i za koju smatram da je bila pogrešna. Bilo je 15:30, smatrao sam da je Holger tražio čelendž tek kada je video da njegov udarac neće uću u teren. Nije trebalo to da mu dozvoli. Na to mi je sudija rekao da je sve po pravilima i da je Holger imao prava to da traži, što smatram bizarnim. Lakše je pričati o tome sada kada sam dobio meč, ali je to bila veoma neprijatna situacija i za njega i za mene - rekao je Đoković.

Novak Đoković, Novak Đoković kažiprst
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Srpski teniser je zatim otkrio da ga stomačni virus i dalje muči.

- Virus još nije saniran, nisam se dobro osećao pred meč i u većem delu prvog seta. Posle toga, Bogu hvala, iz nekog razloga sam se osećao bolje. To je veoma čudno, jer mi uz duže razmene zapravo nije bivalo teže, već suprotno. Nadam se da će nivo energije biti takav da će mi omogućiti da odigram na visokom nivou u meču za koji očekujem da će biti još duži.

Bonus video:

00:35

Novak i srpski teniseri imaju veliku podršku u Valensiji

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.