ALKARASOV SUNOVRAT NAKON VIMBLDONA: Španac ne zna za pobedu skoro četiri meseca!
Alkaras je bez trofeja 107 dana, Foto: EPA/Yoan Valat

slabi rezultati

ALKARASOV SUNOVRAT NAKON VIMBLDONA: Španac ne zna za pobedu skoro četiri meseca!

Alkaras je odlično počeo godinu, ali se sve promenilo nakon pobede protiv Novaka

Objavljeno:

Mladi španski teniser Karlos Alkaras prolazi kroz izazovno razdoblje u drugom delu ove sezone, što je daleko od njegovih ranijih uspeha.

Iako je nedavno ostvario pobedu na Vimbldonu, stigao do finala Sinsinatija i polufinala US opena, čini se da nije sasvim zadovoljan svojim izdanjem u poslednjim mesecima.

Karlos je 20-godišnjak iz Mursije, i uprkos impresivnom nizu od 12 ATP turnira koje je osvojio dosad (šest u 2023. godini, pet u 2022. i jedan u 2021.), trenutno je suočen s "sušom". Naime, propustio je da osvoji šest uzastopnih turnira - Toronto, Sinsinati, US open, Peking, Šangaj i Bersi, što čini ukupno 107 dana bez trofeja.

Postoji čak i mogućnost da taj period bez titula poraste na 167 dana ukoliko ne uspe da osvoji Završni masters. Ovo nije prvi put da Alkaras prolazi kroz ovakav period; isto se dogodilo prošle godine, kada nije okusio slast pobede od Madrida do US opena, koji mu je donosio prvi Grend slem.

Najduži niz bez titule u njegovoj karijeri datira od 2021. godine, kada je od trijumfa u Umagu do pobede na Next Gen turniru prošlo 110 dana, odnosno sedam turnira - Kivbil, Sinsinati, Vinston-Salem, US open, Indijan Vels, Beč i Bersi. Karlos Alkaras, iako se trenutno suočava sa "sušom," ima veliki potencijal i sigurno će se truditi da se vrati na vrhunski nivo igre u skorijoj budućnosti.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.