"SVAKI PUT KAD IGRAM GREND SLEM, IZGUBIM JEDAN ŽIVOT!" Novak otvorio dušu pred Masters u Parizu (FOTO)
Novak Đoković sa peharom US opena osvojenim ove godine, Foto: EPA/Justin Lane

"MORAM DA SE DOPUNIM"

"SVAKI PUT KAD IGRAM GREND SLEM, IZGUBIM JEDAN ŽIVOT!" Novak otvorio dušu pred Masters u Parizu (FOTO)

Srećan sam sa 24 titule, znam da ljudi, naročito u mojoj zemlji kažu ‘Hajde, idemo na 25, 30‘. Da je tako lako, bilo bi sjajno, rekao je Đoković

Objavljeno:

Novak Đoković govorio je za Jurosport pred početak Mastersa u Parizu, a prvo je upitan da li sprema jaknu za 25. Grend slem.

- Date su mi instrukcije da o tome ne pričam o javnosti (smeh). To su sjani problemi. Ako 25. titula dođe u januaru, to bi bilo sjajno. Dobio sam sjajne reakcije nakon prethodne dve jakne i nadam se da je Lakost proizveo dosta. Srećan sam sa 24 titule, znam da ljudi, naročito u mojoj zemlji kažu ‘Hajde, idemo na 25, 30‘. Da je tako lako, bilo bi sjajno - rekao je Đoković.

Novak sa jaknom koja ima broj 24 u čast njegovog 24.  Grend slema posle osvajanja US opena
Novak sa jaknom koja ima broj 24 u čast njegovog 24. Grend slema posle osvajanja US openafoto: EPA/CJ Gunther

Odgovorio je i na konstataciju novinarke u Bersiju "da on čini da takve stvari izgledaju lako."

- Ne znam kako izgleda, ali znam kakav je osećaj. Morate da zaradite to. Osećam se kao mačka sa devet života. Svaki put kad igram Grend slem, izgubim jedan. Morate u potpunosti da budete uključeni u to takmičenje. Sad više nego ranije. To je i razlog zašto sada imam veće pauze, moram da se "dopunim" - iskren je Đoković.

Ovo će biti njegov prvi turnir od Dejvis kupa u Valensiji u septembru. - Bilo je to sjajnih mesec i po dana koje sam uspeo da provedem sa svojom decom, ženom, roditeljima, prijateljima... Kvalitetno provedeno vreme sa njima je nešto što veoma cenim, ali i nešto što nisam imao poslednjih 15, 20 godina. Pokušavam da provedem svaki mogući trenutak sa njima - objasnio je Đoković.

Novak Đoković na Dejvis kupu
Novak Đoković na Dejvis kupufoto: EPA/Kai Foesterling

Imao je i drugih aktivnosti.

- Igrao sam golf i na Rajder kupu. Bilo je to neverovatno. Bio sam takmičarski nastrojen, ali sam uživao. Zahvalio bih se svima u Rajder kupu. Po prvi put sam uživo iskusio najveći gol turnir. Pratio sam i druge sportove, gledao lokalne beogradske košarkaške timove kako se takmiče u Evroligi. Ljubitelj sam fudbala i košarke, ljubitelj sam tih sportova - istakao je Đoković.

1 / 6 Foto: marco iacobucci / ipa-agency.net / imago sportfotodienst / Profimedia

Posebno se osvrnuo na duel Crvene zvezde i Asvela u prvom kolu Evrolige.

1 / 5 Foto: Starsport©

- Bila je to prva utakmica u Evroligi, 20.000 ljudi na tribinama. Bila je to utakmica Crvene zvezde, mog omiljenog kluba. Sjajno je biti tako izbliza. Svaki sport je uživo drugačije, nego da ga gledate na televiziji - zaključio je Đoković.

Bonus video:

01:01

Novak i Jelena zaplesali na koncertu Hausera

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.