IVANIŠEVIĆ O ODNOSU SA NOVAKOM: "Mnogo puta nismo saglasni, ali..."
Foto: Profimedia

ISKRENO

IVANIŠEVIĆ O ODNOSU SA NOVAKOM: "Mnogo puta nismo saglasni, ali..."

Srpski as je ostvario velike uspehe u toku saradnja sa Hrvatom

Objavljeno: 16:01h

Bivši svetski broj dva, Goran Ivanišević, počeo je raditi s Đokovićem tokom Vimbldona 2019. godine, a njihova saradnja je donela spektakularnih devet od ukupno 24 Grend slem titula koje Đoković poseduje.

Iako su ostvarili izvanredne uspehe zajedno, Ivanišević otvoreno priznaje da saradnja nije uvek bila bez trzavica. Obojica su više puta isticali u intervjuima da su doživeli trenutke napetosti.

U stvari, u svom pobedničkom govoru na ovogodišnjem Rolan Garosu, Đoković je priznao da je iza kulisa često bio izazov za svoj tim, što dodatno oslikava dubinu i kompleksnost njihovog odnosa.

"Imate uvek taj stres. Ima nas petoro u timu, ali uvek sam ja kriv za sve. Tako je to kada ste trener", nasmejao se Ivanišević.

"Na terenu, ljudi su me videli kao divljaka ili polu-divljaka, ali sam van terena sasvim drugačiji. Miran sam. Niko nije verovao da ja mogu da budem dobar trener. Morate da znate kako da sahranite sopstveni ego. Niste više važni. Igrač je važan. Nije lako motivisati ga jer je već sve osvojio, ali imamo način. Mnogo puta nismon saglasni, ali dobro je svađati se na terenu. Volim ovaj posao. Posao može da se uradi samo ako ga volite i ako imate podršku porodice. Ako ne znate kako da se nosite sa stresom, koji je uvek prisutan, onda ne možete da radite posao", jasan je Goran.

On je u razgovoru sa Novinarima na "Atitjud konferenciji" rekao i da je srećan što radi sa takvim teniserom.

"Srećan sam što treniram genija, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista uopšte. Nesrećno je da se samo pobede računaju. Finale nije dobro, to je kao da niste ni došli na turnir. Lakše mi je jer smo iz istog regiona. Razumem mnogo stvari koje radi i unapred sam spreman za njih. I ja sam isto radio, ali sad kao trener moram da budem smireniji i staloženiji", zaključio je Ivanišević.

Novakov naredni turnir je Masters u Parizu.

Bonus video:

00:35

Novak i srpski teniseri imaju veliku podršku u Valensiji


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.