RUBLJOV U FINALU ŠANGAJA: Pao je Alkarasov egzekutor!
Rubljev je savladao Dimitrova za finale Šangaja, Foto: EPA/Sebastien Nogier

filane šangaja

RUBLJOV U FINALU ŠANGAJA: Pao je Alkarasov egzekutor!

Velika pobeda ruskog tenisera

Objavljeno:

Ruski teniser, Andrej Rubljov, postao je drugi finalista Mastersa u Šangaju nakon što je savladao bugarskog tenisera Grigora Dimitrova u uzbudljivom polufinalu rezultatom 7:6 (7), 6:3, tokom meča koji je trajao sat i 52 minuta.

Rubljov, koji je bio sedmi nosilac na turniru, ovom pobedom povećava svoj skor ove sezone na masters turnirima na impresivnih 18 pobeda i samo 6 poraza. On sada ima priliku da osvoji drugi pehar ove sezone na Seriji ATP 1.000, nakon što je već trijumfovao na Mastersu u Monte Karlu. U nedelju će se suočiti s poljskim teniserom Hubertom Hurkačem u finalu, te će pokušati osvojiti 15. trofej u svojoj karijeri i treći ove sezone.

Pobeda u finalu Mastersa u Šangaju takođe bi mu omogućila da se približi osvajanju jednog od preostalih mesta za ATP Tur finale u Torinu.

U susretu protiv Dimitrova, Rubljov je imao dosta izazovnih trenutaka, posebno u prvom setu. U jednom maratonskom šestom gemu, Rubljov je uspeo da spasi čak četiri brejk lopte i izjednači na 3:3. Kasnije je ostvario ključni brejk za vođstvo od 6:5, ali Dimitrov se nije predao, uzvratio je istom merom, i meč je otišao u taj-brejk. Taj-brejk je bio neizvestan, sa Rubljovom koji je imao set loptu na 6:5, a zatim i Dimitrovom na 7:6, pre nego što je Rubljov na kraju osvojio set rezultatom 9:7.

U drugom setu, Dimitrov je poveo sa 2:0, ali Rubljov je brzo preokrenuo igru, osvojivši niz od pet gemova za vođstvo od 5:2 i ubrzo je završio meč u svoju korist.

Pobednik ovog finala neće samo osvojiti 1.000 poena za ATP rang listu, već će takođe osvojiti i ček u iznosu od 1,26 miliona dolara, čime će dodatno nagraditi svoj izvanredan uspeh na ovom prestižnom turniru.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.