ALKARAS JE DŽABA JURIO NOVAKA: Novo dostignuće za Đokovića, tek sada mu Rafa i Rodžer gledaju u leđa!
Novak Đoković, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

dominacija

ALKARAS JE DŽABA JURIO NOVAKA: Novo dostignuće za Đokovića, tek sada mu Rafa i Rodžer gledaju u leđa!

Srpski teniser nastavlja da ispisuje istoriju tenisa

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković na putu je da neosporno bude proglašen za najboljeg koji je ikada uzeo reket u ruku.

Nakon ispadanja Karlosa Alkarasa u Šangaju, Novak Đoković se približava istorijskom trenutku - postati prvi teniser u istoriji koji će čitavih 400 nedelja provesti na vrhu ATP liste. Dok se fokusiramo na njegovo dostignuće, vredno je razmotriti i njegove impresivne rezultate na Grend slem turnirima.

Sa 24 osvojene titule na četiri najprestižnija teniska takmičenja, Đoković već neko vreme dominira u tom aspektu. Takođe, drži rekord po broju osvojenih Masters turnira serije 1000. Ali, njegova dominacija ne završava tu.

Nedavno se na US Openu istakao još jednim fascinantnim podatkom. Njegova sposobnost da se vrati u meču nakon što osvoji prvi set gotovo je neosporiva. Statistika sa Grend slemova otkriva da je Đoković trijumfovao na čak 309 od 315 mečeva kada je poveo 1:0, što ga stavlja na zapanjujućih 95,8% uspešnosti u takvim situacijama. Ovime je prestigao Bjorna Borga, koji je imao stopu od 95,5% (526 pobeda i 26 poraza) u istim okolnostima.

Novak Đoković, Rodžer Federer, Endi Mari, Rafael Nadal
foto: EPA/Andy Rain

Zanimljivo je napomenuti da je poslednji put da je Đoković izgubio u takvoj situaciji bio u finalu Vimbldona protiv Karlosa Alkarasa, što se dogodilo jedini put na Grend slemovima ove sezone. Pre tog meča, Đoković je imao niz od impresivnih 101 uzastopne pobede nakon što je osvojio prvi set, a taj niz je započeo porazom u finalu US Opena 2016. protiv Stena Vavrinke.

Bonus video:

00:20

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED FINALE US OPEN: Igraću taj meč kao da mi je poslednji u karijeri

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.